Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πόλεμος νεύρων και επίδειξη ισχύος από Erdogan - To «παιχνίδι» με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Πόλεμος νεύρων και επίδειξη ισχύος από Erdogan - To «παιχνίδι» με τους Έλληνες στρατιωτικούς
Είναι πασιφανές ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τακτική απέναντι στην Ελλάδα 
Σε πόλεμο νεύρων και επίδειξη ισχύος έχει επιδοθεί πλέον η Άγκυρα παίζοντας με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Η γειτονική χώρα συνεχίζει το… παιχνίδι της έχοντας κάνει πιόνια της τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης και έπειτα από οποιαδήποτε παρέμβαση από Ευρωπαίο αξιωματούχο δημιουργεί θετικό κλίμα και προσδοκίες αποφυλάκισης που στη συνέχεια διαψεύδονται.

Το τελευταίο επεισόδιο

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο σε αυτό το θρίλερ «γυρίστηκε» σήμερα (27/3/2018) μία μόλις ημέρα μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στην Βάρνα και την ευχή του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, για απελευθέρωση των στρατιωτικών πριν το Πάσχα.
Συγκεκριμένα τη στιγμή που είχαν δημιουργηθεί ελπίδες για θετική εξέλιξη, το δικαστήριο απέρριψε και το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης τους.
Έτσι, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Το πρώτο επεισόδιο

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την περασμένη Τρίτη (20/3/2018) όταν προκλήθηκε αναστάτωση στην Ελλάδα από την έντονη φημολογία ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018 μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο, κάτι που τελικά, δεν συνέβη ποτέ.
Εκ των υστέρων αναφέρθηκε ότι δικαστικός λειτουργός τους επισκέφθηκε στα κελιά τους και ζήτησε το PIN του υπηρεσιακού κινητού τηλεφώνου που είχαν μαζί όταν συνελήφθησαν.
Του σκηνικού αυτού είχε προηγηθεί παρέμβαση της Γερμανίας καγκελαρίου Angela Merkel στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan (που αποκάλυψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς) αλλά και παρέμβαση τον Αμερικανό πρέσβη, Geoffrey Pyatt, ο οποίος δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών» ενώ τόνισε ότι «υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί σύντομα».

Ανυποχώρητος ο Erdogan

Ένα είναι σίγουρο πλέον… Ο Erdogan δεν πτοείται και δεν προτίθεται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την τακτική που είχε χαράξει.
Εξάλλου ό,τι και να κάνει ο ίδιος και την επιδότηση για τους πρόσφυγες λαμβάνει και συνεχίζει τις συνομιλίες με ευρωπαϊκές εταιρείες για την εξασφάλιση νέου πυραυλικού συστήματος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης