Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Amber Capital: Περιθώρια περαιτέρω ανόδου για τις μετοχές της νότιας Ευρώπης - Οι επενδύσεις σε Ελλάδα και Ιταλία

Amber Capital: Περιθώρια περαιτέρω ανόδου για τις μετοχές της νότιας Ευρώπης - Οι επενδύσεις σε Ελλάδα και Ιταλία
Η Amber Capital επενδύει σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία
Την εκτίμηση ότι το ράλι που σημειώθηκε πέρυσι (2017) στις μετοχές της νότιας Ευρώπης έχει ακόμα περιθώριο για να συνεχιστεί εξέφρασε ο Joseph Oughourlian της Amber Capital.
Οι επιλογές του Oughourlian σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία αναμένεται να επωφεληθούν από την άνοδο της εγχώριας ζήτησης ενώ είναι λιγότερο εκτεθειμένες στην «Κίνα, το εμπόριο και την τεχνολογία», θέματα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν δύσκολα τους επόμενους μήνες.
«Όσο σε πιο άσχημη κατάσταση βρίσκεται μια χώρα, τόσο πιο ενθουσιασμένος είμαι.
Η νότια Ευρώπη έχει τη δική της δυναμική από οικονομικής άποψης» δήλωσε ο Oughourlian και πρόσθεσε «προτιμούμε ο,τιδήποτε είναι περισσότερο προσανατολισμένο εγχώρια, είτε είναι εγχώριες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, εγχώριες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, ξενοδοχειακές μονάδες.
Ανησυχούμε για τις μετοχές που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομία και θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτό, αυτή τη στιγμή».
Οι επενδυτές ανησυχούν για μια εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, κι αυτό έχει συμβάλλει στην υποχώρηση του δείκτη Stoxx Europe 600 κατά περίπου 10% από το υψηλό του Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης