Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας και της λογικής η Τουρκία

Τζανακόπουλος: Να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας και της λογικής η Τουρκία
Θα έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό στην ονομασία της ΠΓΔΜ υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας και της λογικής καλεί την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις αυξανόμενες προκλήσεις της Άγκυρας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.
«Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη απέναντι στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας» υποστήριξε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Θα έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό.
Η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς απαιτείται για να ισχύσει η συνθήκη erga omnes» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως «έχουν βρεθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις και απομένει να βρεθούν και οι τεχνικές».
«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.
Ωστόσο, μένει αρκετός δρόμος και αρκετή δουλειά μέχρι τη συμφωνία» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «εφόσον καταλήξουμε σε μία ονομασία θα υπάρχει και η δυνατότητα εξασφάλισης μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
Ερωτηθείς για την υπόθεση της Νovartis, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει στη διαλεύκανση, ωστόσο η αντιπολίτευση, με την αποχώρησή της από την επιτροπή δείχνει ότι δεν επιθυμεί, όπως είπε, τη διαλεύκανση, αλλά τη συγκάλυψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης