Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τροποποίηση της εμπορικής τους συμφωνίας προχωρούν Ν. Κορέα και ΗΠΑ - Η Σεούλ θα εξαιρεθεί από τους δασμούς Trump

Σε τροποποίηση της εμπορικής τους συμφωνίας προχωρούν Ν. Κορέα και ΗΠΑ - Η Σεούλ θα εξαιρεθεί από τους δασμούς Trump
Η Νότια Κορέα αναμένεται να εξαιρεθεί σε μόνιμη βάση από τους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα
Σε τροποποιήσεις της μεταξύ τους συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο αναμένεται να προχωρήσουν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/3) το Υπουργείο Εμπορίου της δεύτερης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Ουάσιγκτον για το αυξημένο εμπορικό έλλειμμα της χώρας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοτιοκορεατικό Υπουργείο, οι τροποποιήσεις στη συμφωνία αναμένεται να επικεντρωθούν στην επανεξισορρόπηση του εμπορίου στον τομέα των οχημάτων, ο οποίος αποτελεί σημαντική πηγή του εμπορικού πλεονάσματος της Σεούλ.
Όπως ανέφερε χθες (25/3) ο αμερικανικός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, σχολιάζοντας ότι «η Νότια Κορέα θα μειώσει την πποσότητα χάλυβα που στέλνει στις ΗΠΑ ως μέρος της συμφωνίας, γεγονός που πιστεύω ότι θα είναι κέρδος και για τις δύο πλευρές».
Σύμφωνα με τους νέους όρους, η Νότια Κορέα θα διπλασιάσει τον αριθμό των εισαγώμενων αμερικανικών οχημάτων σε 50.000 από 25.000, ανά κατασκευαστή αυτοκινήτων, σε ετήσια βάση.
Ως αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προσφέρουν στη Νότια Κορέα μόνιμη απαλλαγή από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα που είχε ανακοινώσει ο Trump πρίν από μερικές ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης