Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα σκάνδαλα επενδύει ξανά η κυβέρνηση αν και αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία

Στα σκάνδαλα επενδύει ξανά η κυβέρνηση αν και αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία
Αν και όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, δύσκολα θα προκύψουν στοιχεία ποινικών ευθυνών για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους άλλους υπουργούς της περιόδου, εντούτοις οι δύο δικογραφίες ενισχύουν πολιτικά την κυβέρνηση
Σε αναθέρμανση της υπόθεσης της Novartis και της καταπολέμησης της διαφθοράς, επενδύει επικοινωνιακά η κυβέρνηση, μετά την αποστολή στην Βουλή των δύο δικογραφιών για την προμήθεια εμβολίων την περίοδο 2006-2011.
Οι δικογραφίες έφθασαν στην Βουλή την Παρασκευή ενώ ο πρωθυπουργός ήταν στις Βρυξέλλες και ο υπουργός Εξωτερικών στα Σκόπια.
Αν και όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη, δύσκολα θα προκύψουν στοιχεία ποινικών ευθυνών για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους άλλους υπουργούς της περιόδου, εντούτοις οι δύο δικογραφίες ενισχύουν πολιτικά την κυβέρνηση όσον αφορά την απόφαση της για συγκρότηση Προανακριτικής, ενώ αντίθετα αποδυναμώνουν την ρητορική της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας.
Στο πεδίο της διερεύνησης της Προκαταρκτικής ενδιαφέρον έχει η στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά ο οποίος φαίνεται ότι σπάει ξανά την γραμμή της ΝΔ και φέρεται διατεθειμένος να προσέλθει στην Επιτροπή.
Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους πολιτικούς μεταξύ των οποίων οι Αντώνης Σαμαράς και Άδωνης Γεωργιάδης, δήλωσαν ότι δεν θα ανταποκριθούν στην κλήση της Επιτροπής.
Ο κ. Σαλμάς ο οποίος έχει αποδεχθεί ότι του είχε ζητηθεί να είναι μάρτυρας επιβεβαίωσης και στην συνέχεια δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί πονοκέφαλο στην Πειραιώς.
Οι διαφοροποιήσεις του συνιστούν εσωτερική αμφισβήτηση της πολιτικής γραμμής, ενώ ενδεχόμενη διαγραφή του –που συζητήθηκε- κρίθηκε ότι θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.
Στην ίδια κατεύθυνση εκτιμούν κομματικά στελέχη ότι θα λειτουργήσει και η άλλη υπόθεση που επίσης προέκυψε την Παρασκευή με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor 1 η οποία απέκτησε διεθνείς διαστάσεις κάθώς ο Μαρινάκης είναι και ιδιοκτήτης της αγγλικής Νότιγχαμ.
Είναι προφανείς οι συνειρμοί και οι συσχετίσεις λόγω της σχέσης του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη και τη ΝΔ, στην οποία άλλωστε έχει διαθέσει και τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης