Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Γραφήματα στην «κόψη του ξυραφιού» - Αντίδραση στο ΧΑ ή βύθιση σε χαμηλότερα επίπεδα

Γραφήματα στην «κόψη του ξυραφιού» - Αντίδραση στο ΧΑ ή βύθιση σε χαμηλότερα επίπεδα
Σε κρίσιμα τεχνικά σημεία βρίσκεται και ο γενικός δείκτης μετά την καταγραφεί χαμηλού έτους για φέτος στις 777 μονάδες
Παραδομένη εμφανίζεται η αγορά στις διαθέσεις των πωλητών αφού δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Η διαμόρφωση νέων χαμηλών για φέτος στις 777 μονάδες αλλά και η διάσπαση της στήριξης που προσέφερε ο κινητός μέσος των 200 ημερών ο οποίος διέρχεται από τις 797 μονάδες συνοψίζουν την εικόνα της αγοράς.
Αναλυτές σημειώνουν πως η εικόνα θα γίνει πιο αισιόδοξη αν η αγορά καταφέρει και πάλι να ξεπεράσει τον 200άρη.
Μαζί όμως με τον γενικό δείκτη, σε κρίσιμα σημεία βρίσκονται τουλάχιστον οκτώ μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες αν δεν αντιδράσουν θα γίνει χειρότερη η τεχνική τους εικόνα και θα ανοίξει ο δρόμος για χαμηλότερα επίπεδα.
Η Μυτιληναίος με δύο πτωτικές συνεδριάσεις ακούμπησε πάνω στον απλό κινητό των 200 ημερώ και ουσιαστικά είναι η πρώτη δυνατή διόρθωση (απότομη) εδώ και μήνες ανόδου.



Ο κινητός βρίσκεται περίπου στο κλείσιμο της μετοχής και διάσπασή του θα έσπρωχνε τη μετοχή σημαντικά χαμηλότερα.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κινείται πέριξ του κινητού των 200 ημερών για μερικές μέρες αλλά στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής τον έκοψε καθοδικά.
Περαιτέρω υποχώρηση θα οδηγούσε τη μετοχή σε πρώτη φάση στα 9,40 ευρώ.
Ο ΟΤΕ βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον κινητό των 200 ημερών και αν το κλίμα στο ΧΑ αυτήν την εβδομάδα δεν είναι καλό δεν αποκλείεται να τον δοκιμάσει.
Η είδηση ότι από τη μία δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για το 5% αλλά θα το πάρει τελικά η Deutsche Bank ισορρόπησε τις τάσεις στη μετοχή.



Η Grivalia έκοψε στη συνεδρίαση της Παρασκευής το δικαίωμα στο μέρισμα με αποτέλεσμα να κόψει πτωτικά και τον απλό 200άρη.



Η Motor Oil μετά την εκποίηση των 750 χιλ. μετοχών διαπραγματεύεται κάτω από τον απλό 200άρη και κινείται μέχρι τα 18,20 ευρώ.
Αν διασπάσει και τη συγκεκριμένη στήριξη θα βρεθεί σε επίπεδα Ιουνίου 2017.



Κάτω από τον 200άρη βρέθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής και η μετοχή της Lamda Dev., η οποία διορθώνει για μία ακόμη φορά από τα υψηλά των 7,40 ευρώ.
Περαιτέρω υποχώρηση μπορεί να φέρει τη μετοχή μέχρι τα 6,20 ευρώ, αν και την Παρασκευή έγραψε χαμηλό στα 6,27 ευρώ.



Η ΕΧΑΕ έχει κόψει εδώ και καιρό τον κινητό μέσο των 200 ημερών και έχει επιταχύνει την πτώση της προς την επόμενη στήριξη των 4,50 ευρώ, σημείο που αρκετές φορές έχει βρει δύναμη για να δώσει καλές αποδόσεις.



Τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσε κίνηση από τα 4,50 ευρώ έως τα 5,90 ευρώ.
Τέλος η ΔΕΗ έχει κοντά της τον κινητό των διακοσίων ημερών αλλά τον εκθετικό ενώ ο απλός βρίσκεται λίγο χαμηλότερα.
Η μετοχή μετά το ράλι που ολοκληρώθηκε αρχές Φεβρουαρίου με υψηλό στα 3,35 ευρώ περίπου, διορθώνει με την κοντινή στήριξη να είναι στα 2,5 ευρώ.



Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης