Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: H πρώτη απευθείας πτήση από την Αυστραλία στο Λονδίνο είναι γεγονός και διήρκεσε 17 ώρες

Skynews: H πρώτη απευθείας πτήση από την Αυστραλία στο Λονδίνο είναι γεγονός και διήρκεσε 17 ώρες
Η πρώτη της πτήση από Αυστραλία για Λονδίνο το 1947 είχε χρειαστεί τέσσερις μέρες και εννέα ανταποκρίσεις (στάσεις)
Η πρώτη πτήση χωρίς στάση από την Αυστραλία στο Ηνωμένο Βασίλειο προσγειώθηκε στο Λονδίνο, όπως γράφει το Skynews.
Συγκεκριμένα, η Qantas 9 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου στις 5:00 (7:00 ώρα Ελλάδας), 17 ώρες μετά την απογείωσή της από το Περθ, στη δυτική ακτή της Αυστραλίας.
Το ταξίδι που έκανε το Boeing787-9 Dreamliner ήταν 9.000 μίλια και έφτασε στον προορισμό του δύο λεπτά νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν.
Μέχρι τώρα οι συγκεκριμένες πτήσεις γίνονταν με ανταπόκριση στη Σιγκαπούρη ή, τη Μέση Ανατολή και κρατούσαν τρεις ώρες παραπάνω.
Η πτήση της Qantas είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά από εκείνη των Qatar Airways, που διανύει 9.028 μίλια από την Ντόχα στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
Κυβερνήτες στην πτήση της Qantas ήταν η Lisa Norman και ο Jeff Foote και αξιωματικοί οι Dave Summergreene and Second Officer Troy Lane.
Η πτήση αναμενόταν να επιστρέψει στο Περθ στις 13:15 της Κυριακής 25/3 τοπική ώρα.
Η Qantas είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει απευθείας πτήση για την Ευρώπη από τον Δεκέμβριο του 2016.
Όταν η Qantas είχε κάνει την πρώτη της πτήση για το Λονδίνο το 1947 είχε χρειαστεί τέσσερις μέρες και εννέα ανταποκρίσεις (στάσεις).
Η σημερινή μέρα χαρακτηρίστηκε ιστορική για την αεροπορία.
Πλέον θα βοηθηθεί και ο τουρισμός, καθώς πάνω από 730 χιλιάδες Βρετανοί επισκέπτονται την Αυστραλία κάθε χρόνο.
Αλλά οι τουρίστες συχνά δεν πάνε στη δυτική ακτή της χώρας, καθώς είναι πιο δύσκολο να φτάσουν εκεί από την πιο πολυπληθή ανατολική ακτή.
Ο υπουργός Τουρισμού της Αυστραλίας Steven Ciobo είπε ότι θα υπάρχουν πλέον περισσότερες ευκαιρίες από πριν για να επισκεφτεί κάποιος τα καλύτερα μέρη της Αυστραλίας, μερικά φανταστικά μέρη στα δυτικά της χώρας.
Η Βρετανή επίτροπος στην Αυστραλία Mena Rawlings χαρακτήρισε εξαιρετικό το γεγονός ότι θα μπορεί πλέον κάποιος να ταξιδεύει απευθείας από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στο Περθ και περιμένει να επωφεληθεί πολύς κόσμος από αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης