Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση του Καναδά σε όλα τα κράτη να προστατεύσουν τους πυλώνες του παγκοσμίου εμπορίου

Έκκληση του Καναδά σε όλα τα κράτη να προστατεύσουν τους πυλώνες του παγκοσμίου εμπορίου
«Έχουμε όλοι επωφεληθεί από την παγκόσμια τάξη εμπορίου που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ», σημείωσε ο Καναδός υπουργός Εμπορίου

Ενώ ΗΠΑ και Κίνα έρχονται πιο κοντά σε έναν πλήρη εμπορικό πόλεμο, ο Καναδάς συστήνει σε όλα τα κράτη να αφιερώσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να διατηρήσουν τους πυλώνες του παγκόσμιου εμπορικού συστήματος.
«Πρέπει να σεβαστούμε τους Οργανισμούς και τις συλλογικές διαδικασίες που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας οικονομικής τάξης», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Εμπορίου Francois-Philippe Champagne σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη σήμερα (24/4/2018), όπως αναφέρει το Bloomberg.
Μετά από τις συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας  των οποίων τα 10 μέλη εκπροσωπούν τον έκτο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο του Καναδά με ετήσιες εμπορικές συναλλαγές αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Champagne δήλωσε  ότι τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να επιβάλλουν δασμούς σε  μία ευρεία κλίμακα σειρά κινεζικών εισαγωγών απειλεί τη σταθερότητα της διεθνούς εμπορικής τάξης.
«Έχουμε όλοι επωφεληθεί από την παγκόσμια τάξη εμπορίου που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ», σημείωσε ο Καναδός υπουργός.
«Όλοι μας πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που έχουμε πετύχει τις τελευταίες δεκαετίες», πρόσθεσε.
Τόνισε δε  ότι ο Καναδάς παραμένει αφοσιωμένος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και «εργάζεται μαζί με άλλα κράτη για να βεβαιωθεί ότι υπάρχει τάξη» στο παγκόσμιο εμπόριο\.
Αφού η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε  τις βραχυπρόθεσμες δασμολογικές απαλλαγές για εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από συμμαχικά κράτη, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, ο Champagne τόνισε  ότι ο Καναδάς εργάζεται για να διασφαλίσει πως η απαλλαγή θα καταστεί μόνιμη.
«Για εμάς, αυτοί οι δασμοί ήταν απαράδεκτοι και αδικαιολόγητοι από την πρώτη μέρα», σημείωσε ο Καναδός υπουργός, προσθέτοντας ότι η ρήτρα λήξης ισχύος της απαλλαγής ήταν «ανεπιθύμητη».
«Θα συνεργαστούμε με τον Αμερικανό εταίρο μας για να βεβαιωθούμε ότι αυτή η απαλλαγή είναι μόνιμη», συνέχισε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης