Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 2,5% για τον μαύρο χρυσό - Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το Brent

Άνοδος 2,5% για τον μαύρο χρυσό - Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το Brent
Στήριξη από δήλωσεις του υπουργού Ενέργειας της Σ. Αραβίας για τον μαύρο χρυσό
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στις τιμές του μαύρου χρυσού, μετά από δηλώσεις του υπουργείου Ενέργειας της Σ. Αραβίας ότι η μείωση της παραγωγής τόσο των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ όσο και της Ρωσίας θα επεκταθεί και εντός του 2019.
Η τιμή του μαύρου χρυσού παρέμεινε σε ανοδική πορεία παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχικές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την επιβολή νέων δασμών από τον Trump στην Κίνα.
Κέρδη 2,5% για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 65,88 δολαρίων το βαρέλι.



Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το Brent το οποίο ξεπέρασε και το επίπεδο των 70 δολαρίων για να διαμορφωθεί στα 70,4 δολάρια το βαρέλι.



Σημειώνεται ότι τα προθεσμιακά συμβόλαια τόσο για το Brent όσο και για το αμερικανικό αργό εμφάνισαν άνοδο που ξεπέρασε το 5% για την εβδομάδα (19-23/03).
Η άνοδος των τιμών του μαύρου χρυσού κατέφθασε παρά την ενίσχυση και μάλιστα για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα που σημείωσαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προέκυψε από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα κατά τέσσερις, στις 804, από 800 την προηγούμενη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά μία, στις 190, από 189 την προηγούμενη εβδομάδα.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά πέντε, στις 995, από 990 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης