Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stiglitz: Η Κίνα μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα από τις ΗΠΑ σε έναν εμπορικό πόλεμο

tags :
Stiglitz: Η Κίνα μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα από τις ΗΠΑ σε έναν εμπορικό πόλεμο
Δεν θα τηρήσει αδύναμη θέση η Κίνα διότι αυτό θα φέρει ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε βάρος της τόνισε ο Αμερικάνος οικονομολόγος
Την εκτίμηση πως η Κίνα μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα σε σχέση με τις ΗΠΑ στην «καταιγίδα» ενός εμπορικού πολέμου διατύπωσε ο διαπρεπής Αμερικάνος οικονομολόγος, Joseph Stiglitz.
«Ιδιαίτερα όταν έχεις έναν «νταή» όπως είναι ο Trump, δεν θα ήταν ορθό να απαντήσει με έναν αδύναμο τρόπο.
Είναι ένα διαφορετικό είδος πολέμου, αλλά σε έναν εμπορικό πόλεμο μια μετριοπαθής αντίδραση θα οδηγούσε σε ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις» τόνισε ο Stiglitz, αναφερόμενος στην απόφαση του Trump να επιβάλλει δασμούς ύψους τουλάχιστον 50 δις δολαρίων.
«Σε κάθε περίπτωση η Κίνα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση να ανταποκριθεί στην καταιγίδα του εμπορικού πολέμου που ο Trump ξεδίπλωσε.
Και αυτό συμβαίνει γιατί η Κίνα έχει τα εργαλεία και τους πόρους να συνδράμει αυτούς που θα πληγούν, κάτι που δεν συμβαίνει με τις ΗΠΑ» είπε ο Stiglitz.
«Η Κίνα «κάθεται» σε αποθεματικά της τάξης των 3 τρις δολαρίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς συνδρομή αυτών που θα πληγούν.
Στις ΗΠΑ δεν έχουμε ένα ικανό οικονομικό πλαίσιο που θα μπορέσει να συνδράμει τους τομείς που θα πληγούν από τον εμπορικό πόλεμο.
Οι δημοσιονομικοί πόροι των ΗΠΑ είναι περιορισμένοι» τόνισε ο κ.Stiglitz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης