Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 1% για το πετρέλαιο λόγω ευρείας κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές

Πτώση άνω του 1% για το πετρέλαιο λόγω ευρείας κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές
Στα 69,04 δολ. το Brent και στα 64,30 δολ. το αμερικανικό αργό
Συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας ήταν η σημερινή (22/3) στις αγορές πετρελαίου με τον μαύρο χρυσό αρχικά να πλησιάζει νέα υψηλά και κατόπιν να πραγματοποιεί «βουτιά» καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent έφθασε, ενδοσυνεδριακά, έως και τα 69,70 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2018, για να υποχωρήσει τελικά 0,7% και να διαμορφωθεί στα 69,04 δολάρια το βαρέλι.



Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI) το οποίο αφού πρώτα πλησίασε νέα υψηλά, τελικά εμφάνισε απώλειες 1,3% για να διαμορφωθεί στα 64,30 δολάρια το βαρέλι.



Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν ενισχυθεί σχεδόν 10% το προηγούμενο 15νθήμερο, κυρίως εξαιτίας του αδύναμου δολαρίου και τη συνεχιζόμενη ένταση στη Μ. Ανατολή, που απειλεί να θέσει σε κίνδυνο τις προμήθειες πετρελαίου προς το Δυτικό Ημισφαίριο.
«Νομίζω ότι οι ταύροι (bulls) επέστρεψαν στην αγορά πετρελαίου αλλά αναζητούν ακόμη περισσότερα κέρδη.
Νομίζω ότι είναι ακόμη νωρίς για να προβλέψει κάποιος τι θα συμβεί», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, ο Ole Hansen, κορυφαίο στέλεχος της Saxo Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης