Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι δείχνουν οι τιμές των εμπορευμάτων για την πορεία των αγορών

Τι δείχνουν οι τιμές των εμπορευμάτων για την πορεία των αγορών
Τι δείχνουν οι τιμές των εμπορευμάτων για την πορεία των αγορών
Οι επενδυτές έχουν στραμένο το βλέμμα τους στη σημερινή (21/3) συνάντηση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ωστόσο ένας πολύ σημαντικός παράγοντας δεν έχει προσελκύσει την προσοχή που τουαξίζει, οι τιμές των εμπορευμάτων.
Υπάρχει μια υπερβολική εστίαση στη συνάντηση της Fed.
Σίγουρα, υπάρχουν πολλές πτυχές για να αναλυθούν και θα προσελκύσουν το ενδοαφέρον των επενδυτών τις επόμενες ημέρες.
Αλλά υπάρχουν αρκετά δεδομένα στο χώρο των εμπορευμάτων που θα επηρεάσουν τις αγορές πολύ καιρό μετά την πλήρη ανάλυση των προτάσεων του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell.
Οι τιμές των γεωργικών προϊόντων καταρρέουν και πάλι.
Τον Ιανουάριο του 2017 βρέθηκαν σε χαμηλά δεκαετιών.
Μια ανάλαμψη των τιων κατά 10% σε λιγότερο από επτά εβδομάδες για το δείκτη Bloomberg Agriculture Subindex τροφοδότησε το  αφήγημα ότι ο παγκόσμιος πληθωρισμός επιτέλους επιταχύνεται, τροφοδοτούμενος από τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων που ασκούσαν ανοδική πίεση στα καλάθια του Δείκτη Τιμών Καταναλωτη σε ολόκληρη την Ασία ιδιαίτερα.



Αυτό όμως έχει αποδειχθεί ήδη ως φρούδες ελπίδες.
Ίσως πιο ανησυχητική είναι η πρόσφατη πτώση της τιμής των βιομηχανικών μετάλλων.
Αυτό είναι ένα αρνητικό μήνυμα για την παγκόσμια ανάπτυξη, και ειδικότερα για την οικονομία της Κίνας.
Δεν έχει σημασία αν η κίνηση έχει προωθηθεί περισσότερο από την ώθηση της χρηματοοικονομικής απομόχλευσης ή από την επιδείνωση της προοπτικής της πραγματικής οικονομίας - και τα δύο είναι αρνητικοί παράγοντες για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.



Αυτές οι μειώσεις στις τιμές βασικών προϊόντων πραγματοποιούνται ακόμη και όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται.
Δεδομένου ότι η ενέργεια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κόστη στον τομέα της εξόρυξης, παραγωγής και διανομής των περισσότερων εμπορευμάτων, αυτή η απόκλιση είναι αξιοσημείωτη και απίθανο να είναι βιώσιμη.
Προκαλεί επίσης κάποιες αξιοσημείωτες μετατοπίσεις όσον αφορά το εμπόριο που δεν έχουν ακόμη πλήρως αποκωδικοποιηθεί στη σχετική τιμολόγηση περιουσιακών στοιχείων.
Αυστραλία, Ινδονησία και Νότια Αφρική υφίστανται σοβαρές πτώσεις όσον αφορά το εμπόριο, όπως και εκείνες για τους άλλους εξαγωγείς βασικών προϊόντων - τη Ρωσία, τη Νορβηγία και την Κολομβία - παραμένουν κοντά σε πολυετείς υψηλούς ρυθμούς.
Αυτές οι δυναμικές παρέχουν μια ποικιλία εμπορικών ευκαιριών, οι οποίες αγνοούνται εν μέσω ενθουσιασμού κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης της Fed.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης