Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman: Προειδοποιητικό σημάδι για τη Wall η εκτόξευση της μεταβλητότητας τον Φεβρουάριο 2018

Goldman: Προειδοποιητικό σημάδι για τη Wall η εκτόξευση της μεταβλητότητας τον Φεβρουάριο 2018
Προειδοποίηση για τις αμερικανικές αγορές η εκτόξευση της μεταβλητότητας τον Φεβρουάριο 2018, αναφέρει η Goldman Sachs
Η εκτόξευση του CBOE Volatility Index (VIX), του ευρέως γνωστού ως «δείκτη φόβου», τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι για τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, αναφέρουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Όπως υπογραμμίζεται, η αναρρίχηση του δείκτη, ακόμη και πάνω από τις 30 μονάδες την 5η Φεβρουαρίου 2018, ουσιαστικά σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της περιόδου χαμηλής μεταβλητότητας που χαρακτήρισε τη Wall Street μετά την εκλογή του Donald Trump.
Παράλληλα, απέδειξε τις αδυναμίες των χρηματιστηριακών δεικτών στο νέο καθεστώς αυξημένης μεταβλητότητας.
Για παράδειγμα, την 5η Φεβρουαρίου οι δείκτες της Wall «βυθίστηκαν» άνω του 4%.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η αύξηση του αριθμού των επενδυτών με πολύ συχνές (high-frequency) συναλλαγές, οι οποίοι χρησιμοποιούν εξελιγμένους υπολογιστές, σηματοδοτεί καθιέρωση της υψηλής μεταβλητότητας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Επισημαίνεται ότι ο «δείκτης φόβου» VIX, ο οποίος περί τις 23:10 διαπραγματεύεται στις 18,2 μονάδες (-4,3%), λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Μία αύξηση του δείκτη συνεπάγεται και αύξηση της μεταβλητότητας στον S&P 500, με τις «φυσιολογικές» τιμές να κυμαίνονται στις 11-14 μονάδες.
Το ιστορικό χαμηλό του δείκτη, το οποίο σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, είναι 8,84 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης