Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Γεωργιάδη - Αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για Novartis

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Γεωργιάδη - Αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για Novartis
«Το γεγονός ότι ο κος Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κου. Γεωργιάδη δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη»
Καλοδεχούμενη αν και καθυστερημένη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αποκάλυψη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου του κόμματος, για την υπόθεση Novartis.
«Αν και ομολογείται καθυστερημένα, είναι καλοδεχούμενη.
Tαυτόχρονα όμως κατεδαφίζει και το αφήγημα της ΝΔ αλλά και των κκ. Σαμαρά-Βενιζέλου-Λοβέρδου περί σκευωρίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Το γεγονός ότι ο κος Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κου. Γεωργιάδη δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα πιθανόν θα αποκαλυφθούν στο μέλλον», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Και πρόσθεσε πως «η μη αποδοχή της παραίτησης του κ. Γεωργιάδη από τον κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι ο τελευταίος βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και την προσπάθεια συγκάλυψης του».
Τέλος εκτίμησε ότι «είναι πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση Novartis θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον κ. Μητσοτάκη όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας».

Για τους 2 στρατιωτικούς

Όσον αφορά την παρέμβαση Merkel για τους 2 Έλληνες στατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι η κυβένρηση δεν έχει ζητήσει καμία παρέμβαση και θεωρεί το ζήτημα διμερές.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Κάνουμε μια προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.
Δεν είχαμε γνώση της ενημέρωσης που ζήτησε η κα.Merkel από τον κ.Erdogan για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών», εξήγησε.

Άριστες οι σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου

Όσον αφορά τις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου τις χαρακτήρισε άριστες, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά την κυβερνητική συνεργασία.
«Ο κ. Καμμένος ενημερώνεται για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, έχει εκφραστεί πολιτικά», σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Για τον Γ. Στουρνάρα

Όσον αφορά τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι «οι αρμοδιότητες του κ. Στουρνάρα ορίζονται με σαφήνεια από το κατασταστικό της ΤτΕ.
Στα ζητήματα της γενικής πολιτικής όπως οι όροι εξόδου από το πρόγραμμα, η ΤτΕ και ο διοικητής της έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους».

Για την ελληνική οικονομία

«Είναι πλέον δεδομένο και καθημερινά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που ανακοινώνονται ότι η οικονομία έχει περάσει σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης και επομένως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.
Η ελληνική οικονομία το 2017 κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας 10ετίας.
Σειρά από μεγέθη επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη αυτή στηρίζεται σε ισχυρά θεμέλια και αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρότερη μεγέθυνση
το 2018», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Ειδικότερα:
- Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία σημειώνει για το φεβρουάριο την υψηλότερη επίδοση από το 2007
Ο δείκτης υπέυθυνων προμηθειών για την μεταποίηση (PMI) υπέδειξε την υψηλότερη επίδοση από το 2000
- Στην απασχόληση, ακόμη και το δυσκολότερο παραδοσιακά δίμηνο του έτους έκλεισε με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων αποχωρήσεων.
- Θετικά αποτιμάται και η περαιτέρω μείωση της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στον ELA κατά το τελευταίο δίμηνο.
Η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και για την κατάθεση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου. Αυτό θα περιέχει τους βασικούς πολιτικούς στόχους για τη μεταμνημονιακή περίοδο και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 27/4, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συζητηθούν στο eurogroup της 21/4 όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος επίτροπος Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης