Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Τα οφέλη της νομισματικής χαλάρωσης δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμα στην ιαπωνική οικονομία

Bank of Japan: Τα οφέλη της νομισματικής χαλάρωσης δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμα στην ιαπωνική οικονομία
Οι αξιωματούχοι της Bank of Japan τόνισαν ότι επιθυμούν να αποφύγουν μία πρόωρη έξοδο από την τρέχουσα νομισματική πολιτική
Στο ίδιος μήκος κύμματος με τον επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, κινήθηκαν σήμερα (20/3) οι δηλώσεις των δύο νεοδιορισθέντων υποδιοικητών της τράπεζας, Masayoshi Amamiya και Masazumi Wakatabe, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.
Ειδικότερα, ο Amamiya τόνισε ότι η Ιαπωνία δε βρίσκεται πλέον σε αποπληθωρισμό, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται ακόμα αρκετό διάστημα ώστε ο πληθωρισμός να επιτύχει τον στόχο της τράπεζας στο 2%.
Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει κατάλληλη καθοδήγηση για την τρέχουσα νομισματική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψην τόσο τα οφέλη όσο και τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή.
Από την πλευρά του, ο Wakatabe ανέφερε ότι τα οφέλη της τρέχουσας νομισματικής χαλάρωσης δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμα στην οικονομία της Ιαπωνίας, ωστόσο τόνισε ότι η Bank of Japan επιθυμεί να αποφύγει μία πρόωρη έξοδο από την τρέχουσα πολιτική.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας δε θα διστάσει να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια βήματα θα ληφθούν ώστε να λάβει χώρα η περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.
«Είναι απαραίτητο για την υποδιοίκηση να οδεύει στην ίδια κατεύθυνση με τον επικεφαλής της τράπεζας στο ζήτημα της νομισματικής πολιτικής», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Amamiya, προσθέτοντας ότι ο στόχος πληθωρισμού στο 2% συνεισφέρει στην μακροπρόθεσμη σταθερότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
«Επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη να εξεταστεί μία αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε ο Amamiya, χωρίς ωστόσο να αποκλείει μία προσαρμογή των επιτοκίων πριν επιτευχθεί ο στόχος του πληθωρισμού.
«Είναι πιθανό να αναθεωρήσω τις απόψεις μου σε ότι αφορά το ζήτημα της νομισματικής πολιτικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Wakatabe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης