Οικονομία

Τσακαλώτος: Οι συνεταιριστικές τράπεζες μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη

Τσακαλώτος: Οι συνεταιριστικές τράπεζες μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη
Η ανάπτυξη θα έρθει και μέσω αυξήσης των επενδύσεων και στις ΜμΕ
Στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι μη συστημικές τράπεζες στην ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ.
Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν δόθηκε στο παρελθόν η προσοχή που θα έπρεπε.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στις συνεταιριστικές τράπεζες και στην αναπτυξιακή τράπεζα και στον ρόλο τους, άποψη με την οποία δεν ταυτίστηκε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις.
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο έχει η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, συμπληρώνοντας ότι η οριστική λύση θα απαιτήσει χρόνο.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις αποταμιεύσεις επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης και όχι προϋπόθεση, ειδικά σε μια χώρα που είναι χρόνια σε ύφεση όπως η Ελλάδα.
Αυτό που προέχει, είπε ο υπουργός είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθούν οι αποταμιεύσεις, σημείο με το οποίο δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κ. Στουρνάρα.
Ο κ. Τσακαλώτoς υπογράμμισε επίσης πως στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση οι μεγάλες επενδύσεις, σε επιμέρους τομείς της χώρας, θα συνδέονται και με τις μικρότερες επιχειρήσεις σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης