Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Wall - Στα 1.317,80 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Wall - Στα 1.317,80 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,4% έκλεισε ο χρυσός, καθώς οι ισχυρές πιέσεις στη Wall Street και το αδύναμο δολάριο συνέβαλαν στην αύξηση της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (19/3/2018) ο χρυσός, καταφέρνοντας να «σβήσει» τις απώλειες της Παρασκευής, καθώς οι ισχυρές πιέσεις στη Wall Street και το αδύναμο δολάριο συνέβαλαν στην αύξηση της επενδυτικής ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο.
Οι δείκτες της Wall Street σημειώνουν σημαντικές απώλειες, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη «βουτιά» στη μετοχή του Facebook.
Η μετοχή του Facebook σημειώνει «βουτιά» άνω του 6%, στον απόηχο της είδησης για τις παραβιάσεις που υπέστησαν τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.
Ειδικότερα, η εταιρεία Cambridge Analytica φέρεται να συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump το 2016.
Το sell-off στη Wall έστρεψε τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού, με τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου να παραμένουν, ωστόσο, περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτής της εβδομάδας, κατά την οποία αναμένεται ευρέως μια αύξηση των επιτοκίων - η πρώτη για το 2018.
Αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρίαση της τράπεζας υπό την προεδρία του Jerome Powell, ο οποίος διαδέχθηκε τη Janet Yellen στις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα προβεί σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, στο εύρος 1,50% - 1,75%.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,4% ή 5,50 δολ., στα 1.317,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,234 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,7% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,403 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 0,9% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω στήριξη στο ευρώ προσφέρει η φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου της το α’ 3μηνο του 2019.
Όπως αναφέρει το Reuters, η αγορά προβλέπει αύξηση επιτοκίων από το πρώτο τρίμηνο του 2019, αν και η αλλαγή στην καθοδήγηση της ΕΚΤ μπορεί να γίνει και με άλλα εργαλεία, όπως οι μακροπρόθεσμες πράξεις αναχρηματοδότησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης