Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buch (Bundesbank): Στην ατζέντα των G20 (19-20/3) η θέσπιση νέων κανόνων για την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων

Buch (Bundesbank): Στην ατζέντα των G20 (19-20/3) η θέσπιση νέων κανόνων για την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων
Το ΔΝΤ έχει ζητήσει από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες να αναπτύξουν κανονισμούς ώστε να αποτρέψουν το "ξέπλυμα" χρημάτων απο παράνομες δραστηριότητες μέσω κρυπτονομισμάτων 
Την επανεξέταση των διεθνών κανόνων που διέπουν την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων, μελετά η Γερμανία σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Bundesbank Claudia Buch η οποία ωστόσο δεν πιστεύει ότι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Μιλώντας στο Reuters, η Buch δήλωσε ότι η κερδοσκοπία μέσα από εικονικές συναλλαγές δεν αποτελεί συστημική απειλή επειδή δεν χρηματοδοτείται με πίστωση. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν τη θέσπιση ίσως νέων κανόνων για την προστασία των καταναλωτών, δεδομένου ότι αυτές οι συναλλαγές θα μπορούσαν να αποδειχθούν δαπανηρές για τους επενδυτές.
«Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων στο ξέπλυμα χρήματος και στην εγκληματική δραστηριότητα πρέπει επίσης να εξεταστεί προσεκτικά», δήλωσε η Buch τονίζοντας ότι «δεν βλέπω αυτή τη στιγμή να απειλείται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς οι κερδοσκοπίες γενικά δεν χρηματοδοτούνται με δάνεια και οι σχετικές αγορές είναι μάλλον μικρές».
Το θέμα πάντως αναμένεται να είναι στην ατζέντα των G20 στις 19-20 Μαρτίου στην Αργεντινή.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ChristineLagarde πάντως, προέτρεψε τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να αναπτύξουν κανονισμούς για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να αποτρέψουν τη μετατροπή τους σε νέο μέσο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Η Ιαπωνία προέτρεψε επίσης τους εταίρους της ομάδας G20 να ενεργήσουν ώστε να μην μετατραπούν τα κρυπτονομίσματα σε μέσο χρηματοδότησης εγκληματικών δραστηριοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης