Καμίνης: Πυρήνας της πολιτικής μας είναι η ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους

Καμίνης: Πυρήνας της πολιτικής μας είναι η ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους
Τι ανέφερε ο Γ. Καμίνης, ο οποίος συντόνισε τις ομάδες εργασίας για το πολιτικό πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στα στελέχη που συμμετείχαν στην εκπόνησή του
«Tο πολιτικό πρόγραμμα προτείνει σχέδιο ανασυγκρότησης που συνδυάζει την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, την κοινωνική συνοχή, τη δικαιοσύνη, την αναδιανομή και αλληλεγγύη των γενεών», ανέφερε ο Γ. Καμίνης, ο οποίος συντόνισε τις ομάδες εργασίας για το πολιτικό πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στα στελέχη που συμμετείχαν στην εκπόνησή του.
Ο ίδιος τόνισε ότι με την προγραμματική πρόταση που ετοιμάστηκε «υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανοικτή πρόσβαση στην τεχνολογία και την πληροφορία».
«Πυρήνας της πολιτικής μας είναι η ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους», όπως ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι μία σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία οφείλει «να βάζει ως προτεραιότητα την παιδεία, όπως έκαναν όλες οι χώρες που βγήκαν από βαθιές κρίσεις.
Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.
Από τον βρεφονηπιακό σταθμό και να φτάσουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Με καλά δημόσια σχολεία».
Ακόμη, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι προοδευτικό είναι να δοθεί ανάσα στους νέους αυτοαπασχολούμενους με 3ετή απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για να απελευθερώσουν τις ατομικές τους δυνάμεις χωρίς το βάρος πάγιων εξόδων.
Όπως σημείωσε «όλα αυτά που ανήκουν στον πυρήνα μιας σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, μπορούν να αποτελέσουν το πολιτικό, ιδεολογικό και αξιακό μας πλαίσιο.
Με ρεαλισμό και ριζοσπαστισμό ταυτόχρονα, με συναινέσεις αλλά και ρήξεις, με οδηγό την κοινή λογική αλλά και τη φαντασία».
Σημειώνεται ότι για το πρόγραμμα των 160 σελίδων συνεργάστηκαν πάνω από 300 άτομα από όλα τα μέρη που συνθέτουν το νέο φορέα σε 10 ομάδες εργασίας για περίπου 3 μήνες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS