Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις κινήσεις Σαββίδη - Φόβοι για πέρασμα της ΣΕΚΑΠ σε τουρκική ιδιοκτησία

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις κινήσεις Σαββίδη - Φόβοι για πέρασμα της ΣΕΚΑΠ σε τουρκική ιδιοκτησία
Πηγές περί την Κουμουνδούρου λένε ότι θέλουν να δουν τις διαθέσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία
Η κυβέρνηση δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με κανέναν επιχειρηματία και δεν παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, είναι η απάντηση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην είδηση για την πώληση της ΣΕΚΑΠ, από τον Ιβάν Σαββίδη.
Φυσικά, άσχετα με το τι λέγεται ή διαρρέει επισήμως, η κυβέρνηση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον επιχειρηματικό χώρο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν επιχειρηματία που η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει ότι είναι «ομοκρέβατος με τον πρωθυπουργό».
Επιπλέον, οι κινήσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία γίνονται σε μία περιοχή με δύο εκατομμύρια ανθρώπους με αυξημένη εθνική ευαισθησία, αποβιομηχάνιση και υψηλή ανεργία, και που επιπλέον τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος είναι τα χαμηλότερα πανελλαδικά.
Όσον αφορά την πώληση της ΣΕΚΑΠ καθεαυτή ενδιαφέρονται στη κυβέρνηση για δύο πράγματα: το πρώτο να συνεχίσει να λειτουργεί η καπνοβιομηχανια και το δεύτερο να μην περάσει μέσω όποιας διαδρομής σε τουρκιά χέρια.
Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι το δεύτερο δεν έχει σημασία γιατί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, αλλά είναι μία συρρικνούμενη μειοψηφία.
Στο πλαίσιο αυτό πηγές περί την Κουμουνδούρου λένε ότι θέλουν να δουν τις διαθέσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία.
Ο κ. Σαββίδης είναι από τους επιχειρηματίες που διαθέτουν ρευστότητα που ενισχύθηκε μετά την πώληση της εταιρείας του στην Ρωσία-παράρτημα της οποίας είναι η ΣΕΚΑΠ.
Φυσικά ένα ερώτημα που δεν θα απαντηθεί είναι εάν θα μπορούσε να εξαιρέσει την ΣΕΚΑΠ από την συμφωνία και εάν ήταν αυτό απάντηση στην επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα πολλές κατευθύνσεις.
Κομματικά στελέχη πάντως έλεγαν ότι η εν γένει επιχειρηματική συμπεριφορά του κ. Σαββίδη θα εξαρτηθεί από μεγαλύτερους παράγοντες.
Από την επιμονή της Μόσχας για διείσδυση στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα, από την αντίδραση του αμερικανικού παράγοντα, αλλά και από την στάση της κυβέρνησης η οποία δείχνει να συμπλέει με τους υπερατλαντικούς συμμάχους αλλά δίχως προς το παρόν κάποιο αντάλλαγμα.
Γιατί με αμιγώς επιχειρηματικούς όρους λένε, ο κ. Σαββίδης έχει κάθε λόγο να χρησιμοποιήσει την τεράστια ρευστότητά του για μπίζνες σε μία χώρα που με την πτώση όλων των τιμών και αξιών αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης