Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, με Fed και macro στο επίκεντρο - Στο 2,85% το 10ετές

ΗΠΑ: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, με Fed και macro στο επίκεντρο - Στο 2,85% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed την ερχόμενη εβδομάδα
Ανοδικά κινούνται σήμερα (16/3/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «αναλύσουν» τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, εν όψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) την ερχόμενη εβδομάδα.
Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις ΗΠΑ ήταν μεικτά, πυροδοτώντας μια συζήτηση γύρω από το εάν η αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να κατεβάζει… ταχύτητα στο α’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2018 πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, έχοντας μειωθεί κατά 7%, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,236 εκατ. μονάδων, ενώ τα στοιχεία για τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των ενάρξεων στο 1,329 εκατ., αντί του 1,326 εκατ. που είχε αναφερθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μείωση των ενάρξεων κατά 1,290 εκατ. για τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, ξεχωριστά στοιχεία της Fed έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ σημείωσε «άλμα» 1,1% τον Φεβρουάριο του 2018, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών, κυρίως λόγω της ανάκαμψης στις κατασκευές.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια αύξηση της παραγωγής κατά 0,3%.
Παράλληλα, εντυπωσιακή πορεία ακολούθησαν τόσο οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ όσο και η καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Ειδικότερα, οι ανοικτές θέσεις εργασίας έφθασαν στο επίπεδο – ρεκόρ των 6,3 εκατ. τον Ιανουάριο του 2018, ενώ 5,6 εκατ. άνθρωποι προσελήφθηκαν και 5,4 εκατ. απολύθηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.
Παράλληλα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2004, φθάνοντας στις 102 μονάδες από 99,7 μονάδες τον Φεβρουάριο 2018, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα «άγγιζε» τις 99,5 μονάδες.
Περί τις 18:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν περίπου κατά 2,5 μονάδες βάσης, στο 2,85%.
Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου ήταν σχεδόν αμετάβλητο, στο 2,295%, ενώ του 30ετούς ενισχυόταν κατά 1,4 μ.β., στο 3,075%. 
Η αγορά αναμένει ευρέως ότι η Fed θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα την πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης