Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο δράσης κατά των δασμών των ΗΠΑ

Weidmann: Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο δράσης κατά των δασμών των ΗΠΑ
Για αντίποινα εναντίον των δασμών, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ο Jens Weidmann
Για αντίποινα εναντίον των δασμών που επέβαλαν στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, προειδοποίησε σήμερα (16/3/2018) τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «NOZ».
Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πριν την αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Μπουένος Άιρες, ότι η ΕΕ θα πρέπει να μηνύσει τις ΗΠΑ, εάν χρειαστεί, ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Σε περίπτωση που αποτύχει μια συμφωνημένη λύση «και υπάρχουν αμφιβολίες ότι τα μέτρα δεν είναι συμβατά με τους κανόνες του ΠΟΕ, ο ΠΟΕ προσφέρει διαδικασίες για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων», ανέφερε ο Weidmann.
«Θα πρέπει επίσης να το χρησιμοποιήσετε αυτό, ώστε να μην αποδεχθείτε μια παραβίαση των κανόνων, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Bundesbank.
«Κανείς δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για έναν εμπορικό πόλεμο, στο τέλος όλοι χάνουν», συνέχισε ο Weidmann.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσεχής Σύνοδος Κορυφής των G20 θα μπορούσε να προετοιμάσει το έδαφος για την έναρξη συνομιλιών με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρξει μια μείωση των δασμών.
«Η ΕΕ πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενδιαφέρεται για το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο έχει έναν εταίρο σε εμάς με τον οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο Weidmann.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ανταποκριθούμε αντανακλαστικά ή συναισθηματικά, επειδή αυτό θα ενείχε τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης», πρόσθεσε ο Weidmann.
«Παρεμπιπτόντως, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τρέχουσα εμπορική πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται πράγματι υπό αμφισβήτηση», κατέληξε ο πρόεδρος της Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης