Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Στουρνάρας οφείλει πειστικές απαντήσεις για τη σχέση με τη Novartis

Τζανακόπουλος: Ο Στουρνάρας οφείλει πειστικές απαντήσεις για τη σχέση με τη Novartis
Πειστικές απαντήσεις από τον Γ. Στουρνάρα για την επαγγελματική του σχέση με τη Novartis ζητά η κυβέρνηση
Συνέχεια στην κόντρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα δίνει η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Ο κ. Στουρνάρας οφείλει πιο πειστικές απαντήσεις για τις επαγγελματικές του σχέσεις με τη Novartis», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τα στοιχεία περί έμμισθης σχέση συμβούλου του κ. Στουρνάρα με τη Novartis, όταν ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ.
«Χθες είδε το φως της δημοσιότητας και νέα αποκάλυψη που αφορά τον κ. Στουρνάρα που δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει ότι είχε επαγγελματικούς  δεσμούς με τη Novartis.
Υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία;», διερωτήθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Όσον αφορά τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή και αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:
«Δεν μας κάνει εντύπωση η σιωπή της ΝΔ αλλά και του πρώην Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος μετά την ακατάσχετη φλυαρία των προηγούμενων εβδομάδων έχει  μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του».
Για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της.
Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση βλέπει και επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις.
«Δεν θα δεχτούμε επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος αν δεν υπάρξει  ένα πλαίσιο που να εγγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του αλλά και την  εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Στο 100% η κάλυψη του 12μηνου εντόκου από ξένους επενδυτές»

«Η χθεσινή επιτυχημένη έκδοση εντόκου γραμματίου διάρκειας ενός έτους για πρώτη φορά μετά το 2010 αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην πορεία για την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή επιτροπεία και την ανάκτηση της αυτοδύναμης πρόσβασης στις αγορές χρήματος τον Αύγουστο του 2018», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το έντοκο γραμμάτιο έκλεισε με απόδοση 1,25% που καθορίστηκε πλήρως απο τη ζήτηση.
Η προηγούμενη απόδοση (04/2010) ήταν στο 4,85%.
Το δημοπρατούμενο ποσό ήταν 625 εκ. ευρώ, το ύψος των προσφορών έφτασε στο 1.986 δισ. και τελικά το γραμμάτιο καλύφθηκε 100% από ξένους επενδυτές», ανέφερε.
Η έκδοση του εντόκου γραμματίου επιβεβαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι η οικονομία ανακάμπτει δυναμικά η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται στις διεθνείς αγορές, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αιτιάσεις της ΝΔ που επιμένει να μιλά για καθίζηση και στασιμότητα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Αρκεί κανείς να συγκρίνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αλλά και τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας σήμερα με αυτά που παραλάβαμε το 2015 για να κατανοήσει το αβάσιμο και ψευδές του συνόλου της αφήγησης της Νέας Δημοκρατίας.
Τίποτα δεν πρόκειται να διακόψει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα.
Έως το Eurogroup της 21/06, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την 4η αξιολόγηση, την μεταπρογραμματική εποπτεία και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους», σημείωσε.

«Διγλωσσία Μητσοτάκη»
 
Ο Δ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας τον για διγλωσσία.
«Ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του παρουσία στις ΗΠΑ  χαρακτήρισε το ζήτημα των 2 αξιωματικών ένα σύνηθες και μικρό συμβάν που δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προ εβδομάδος τοποθέτησή του στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Μετά την τοποθέτηση του κου Μητσοτάκη, η κα Σπυράκη εμφανίστηκε πριν λίγη ώρα να ξανααλλάζει τη γραμμή αναφερόμενη στο περιστατικό ως σύνηθες αλλά ειρωνικά. Ποιον ειρωνεύεται αλήθεια; Την ελληνική κυβέρνηση ή τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Δ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως την ίδια στιγμή σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι τα θέματα ταυτότητας και αλυτρωτισμού είναι πιο σημαντικά από το θέμα της ονομασίας ενώ δεν επανέλαβε τη θέση του για αναζήτηση λύσης σε άλλη συγκυρία.
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί στην Ελλάδα να εμφανίζεται ως ουρά της ακροδεξιάς και να αξιοποιεί τα θέματα εξωτ. πολιτικής ως πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από θέσεις που φλερτάρτουν με τον εθνικισμό ενώ στις ΗΠΑ να φορά το μανδύα του μετριοπαθούς και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή.
Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί το συμβάν με τους 2 αξιωματικούς «σύνηθες και μικρό» ή εκτιμά ότι πρόκειται για διπλωματικό επεισόδιο;
Ο κ. Μητσοτάκης  είναι υπέρ μιας λύσης σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία;
Θεωρεί τη συγκυρία κατάλληλη για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση ή θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να μετατεθεί σε άγνωστο χρόνο;
Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει: Eπραξε ορθά η κυβέρνηση που επέλεξε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης σε αυτή τη χρονική συγκυρία;
Ο κος Μητσοτάκης είναι δυστυχώς αναγκασμένος να πάρει θέση. Αυτή είναι η πολιτική του υποχρέωση με βάση τη θεσμική του ιδιότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης