Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Άγκυρα δημοσιοποιεί βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς τη βραδιά του πραξικοπήματος

Η Άγκυρα δημοσιοποιεί βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς τη βραδιά του πραξικοπήματος
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν εκδικαστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα
Μία ημέρα πριν να εκδικαστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι έχουν διαφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, η Άγκυρα δημοσιοποιεί βίντεο όπου φαίνονται οι τρεις από τους οκτώ αξιωματικούς να διαφεύγουν ένοπλοι μέσα από στρατόπεδο το βράδυ του πραξικοπήματος.
Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα ενστόλων, οι περισσότεροι εκ των οποίων κρατούν πιστόλια, να κατεβαίνει σκάλες σε μία στρατιωτική εγκατάσταση τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου 2016, ενώ κατέρρεε η απόπειρα ανατροπής του Τούρκου προέδρου Erdogan.
Οι αξιωματικοί, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν προς την Κωνσταντινούπολη.
Το βίντεο περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στον φάκελο που έχει σχηματιστεί εις βάρος των εν λόγω αξιωματικών, και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται, πρόκειται για πλάνα από τη συνάντηση, στην οποία οργανώθηκε το πραξικόπημα.
Σημειώνεται ότι πριν δύο μήνες ο Τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε την Αθήνα και παρέδωσε στον υπουργό Σταύρο Κοντονή νέα στοιχεία για τους οκτώ αξιωματικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης