Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,75%

Ελβετία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,75%
Η Swiss National Bank προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τον πληθωρισμό
Αμετάβλητο στο -0,75% διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) το βασικό επιτόκιο, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά τόσο την αξία του ελβετικού φράγκου όσο και την αγορά ακινήτων της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Swiss National Bank, η συνήθης αποστροφή της από την υπερβολική νομισματική ισχύ θα παραμείνει, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου έχει ωθήσει το φράγκο ψηλότερα.
Παράλληλα, η SNB προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τον πληθωρισμό το 2018, και συγκεκριμένα στο 0,6% έναντι 0,7% των προηγούμενων εκτιμήσεών της τον Δεκέμβριο του 2017.
Αντίστοιχα, το 2019 ο πληθωρισμός στην Ελβετία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,9% έναντι 1,1% των προηγούμενων προβλέψεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμός αναμένεται να βάλει «φρένο» στις προσδοκίες ότι η SNB προετοιμάζει το έδαφος για μία μελλοντική αύξηση των επιτοκίων.
«Οι ανισορροπίες στην αγορά ενυπόθηκων δανείων και ακινήτων εξακολουθούν να υφίστανται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η SNB, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «λόγω της έντονης ανάπτυξης που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, ο συγκεκριμένος τομέας υπόκειται σε κίνδυνο μεσοπρόθεσης διόρθωσης των τιμών».
«Η SNB θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στις αγορές στεγαστικών και ακίνητων περιουσιών και θα επανεξετάζει τακτικά την ανάγκη προσαρμογής του αντικυκλικού κεφαλαιακού αποθέματος», καταλήγει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης