Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Αφρίν θα έχει απελευθερωθεί μέχρι το βράδυ - Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών

Erdogan: Η Αφρίν θα έχει απελευθερωθεί μέχρι το βράδυ - Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ο δρόμος εισόδου και εξόδου των τρομοκρατών στην Αφρίν θα κλείσει σύντομα
Τη ελπίδα του ότι η πόλη Αφρίν της Συρίας θα έχει απελευθερωθεί από τους τρομοκράτες «μέχρι το βράδυ» εξέφρασε σήμερα (14/3) ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, καθώς οι επιχειρήσεις του στρατού στην περιοχή βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη για όγδοη εβδομάδα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο Erdogan τόνισε ότι οι δρόμοι που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για να είσοδο και έξοδό τους από την Αφρίν αναμένεται να κλείσουν σύντομα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δίνεται η μέγιστη δυνατή μέριμνα ώστε να αποφευχθεί η βλάβη των πολιτών.
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εάν ο τουρκικός στρατός δεν έθετε σε προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Αφρίν, η επιχείρηση θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα.
«Λαμβάνεται κάθε είδους φροντίδα (για τους πολίτες)», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι ήδη οι πρώτοι πολίτες μεταφέρονται εκτός της Αφρίν, μέσω οχημάτων τα οποία διέρχονται από ειδικούς διαδρόμους.
«Θα καθαρίσουμε την Αφρίν από τους τρομοκράτες, θα καθαρίσουμε τη Μανμπίζ και τα ανατολικά από τον ποταμό Ευφράτη όπου βρίσκονται τα σύνορά μας με το βόρειο Ιράκ, θα απαλλαγούμε από όπους τους τρομοκράτες», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Erdogan.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι οι τρομοκράτες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τις σήραγγες στα βουνά που χρησιμοποιούν, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι όλα αυτά οι τρομοκράτες τα διέπραξαν με τη βοήθεια εταίρων.
«Καθώς η επιχείρηση εισέρχεται στην 54η μέρα της, σχεδόν 3.500 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί, ενώ έχουν απελευθερωθεί από τρομοκράτες περίπου 1.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης», καταλήγει ο τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης