Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Πιθανότατα η Ρωσία πίσω από τη δηλητηρίαση διπλού Ρώσου πράκτορα

tags :
Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Πιθανότατα η Ρωσία πίσω από τη δηλητηρίαση διπλού Ρώσου πράκτορα
Όσοι ευθύνονται πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δέουσες σοβαρές συνέπειες είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Την εκτίμηση ότι η Ρωσία βρίσκεται πιθανότατα πίσω από τη δηλητηρίαση ενός διπλού Ρώσου πράκτορα στο Λονδίνο διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, ο οποίος συντάχθηκε με την εκτίμηση της Μ. Βρετανίας.
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη βρετανική έρευνα κατά την οποία η Ρωσία είναι πιθανόν υπεύθυνη για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα η οποία διαπράχθηκε στο Σάλσμπερι την περασμένη εβδομάδα.
Συμφωνούμε ότι όλοι όσοι ευθύνονται - τόσο εκείνοι που διέπραξαν το έγκλημα, όσο και εκείνοι που το διέταξαν - πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προσήκουσες, σοβαρές συνέπειες.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για μια τέτοια επίθεση, την απόπειρα φόνου ενός πολίτη στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους, και είμαστε εξοργισμένοι που η Ρωσία μοιάζει να επέδειξε ξανά τέτοια συμπεριφορά» υπογράμμισε ο Tillerson, τονίζοντας πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Theresa May ενημερώθηκε πως το εν λόγω τοξικό αέριο Novichock, με το οποίο δηλητηριάστηκε ο 66χρονος Sergei Skripal και η κόρη του, είχε κατασκευαστεί στη Σοβιετική Ένωση στα τέλη του Ψυχρού Πολέμου.
Σημειώνεται πως η May έχει απειλήσει τη Ρωσία με λήψη μέτρων εάν δεν δοθούν αξιόπιστες εξηγήσεις από τη Μόσχα για αυτήν την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης