Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το δολάριο, στο 1,231 έναντι του ευρώ - Μετριάζονται οι φόβοι για μια «επιθετική» Fed

Υποχωρεί το δολάριο, στο 1,231 έναντι του ευρώ - Μετριάζονται οι φόβοι για μια «επιθετική» Fed
Απώλειες έναντι των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων καταγράφει το δολάριο, στον απόηχο των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Απώλειες έναντι των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων καταγράφει σήμερα (12/3/2018) το δολάριο, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Τα στοιχεία της Παρασκευής (9/3) έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα άνω του 1,5 έτους τον Φεβρουάριο του 2018, ξεπερνώντας μάλιστα και τις προσδοκίες των οικονομολόγων.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, μια επιβράδυνση στην αύξηση των μισθών αύξησε τις προσδοκίες για μια αργή επιτάχυνση στον πληθωρισμό, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε ενδεχομένως να απέχει από μια υπερβολικά επιθετική προσέγγιση ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 313.000 τον Φεβρουάριο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2016, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 4 σεντς ή 0,1%, στα 26,75 δολ., έναντι αύξησης 0,3% του Ιανουαρίου.
Περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο ασκεί και η αβεβαιότητα γύρω από τον εμπορικό προστατευτισμό των ΗΠΑ, μετά τους δασμούς που αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση Trump στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Περί τις 18:30, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,231 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 106,6 γιεν.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου DXY, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρούσε οριακά κατά 0,1%, στις 90 μονάδες.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης