Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συγκρούσεις Κούρδων διαδηλωτών με Τούρκους και αστυνομικούς στο Ντίσελντορφ - Αρκετοί τραυματίες

Γερμανία: Συγκρούσεις Κούρδων διαδηλωτών με Τούρκους και αστυνομικούς στο Ντίσελντορφ - Αρκετοί τραυματίες
Διαδηλωτές κρατούσαν πανό, που έγραφαν "το Afrin θα γίνει το δικό σας Βιετνάμ" και "θα νικήσουμε τον φασισμό"
Φιλοκούρδοι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους με την επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, αλλά και Τούρκους στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, με συνέπεια να σημειωθούν και αρκετοί τραυματισμοί, όπως μεταδίδει το AFP.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον ορισμένων διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη συνεχιζόμενη τούρκικη στρατιωτική επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" ενάντια στους Κούρδους στην περιοχή Afrin της Συρίας.
Η συγκέντρωση που δεν είχε προαναγγελθεί και στην οποία συμμετείχαν περίπου 150 Κούρδοι, ήταν μία από τις πολλές διαδηλώσεις που έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11/3) στη Γερμανία και εξελίχθηκαν βίαια με συνέπεια τον τραυματισμό αρκετών ατόμων.
Εικόνες στα social media έδειχναν διαδηλωτές να κρατούν πανό, που έγραφαν "το Afrin θα γίνει το δικό σας Βιετνάμ" και "θα νικήσουμε τον φασισμό".
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan έχει απειλήσει ότι θα "καθαρίσει" τους Κούρδους μαχητές από την πόλη, καθώς οι τούρκικες δυνάμεις με τους αντάρτες συμμάχους τους προέλασαν για μερικά χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης