Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, στα 1.324 δολ. ανά ουγγιά - Οριακή εβδομαδιαία άνοδος

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, στα 1.324 δολ. ανά ουγγιά - Οριακή εβδομαδιαία άνοδος
Με ήπια κέρδη 0,2% έκλεισε ο χρυσός, στον απόηχο των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ
Με ήπια κέρδη έκλεισε σήμερα (9/3/2018) ο χρυσός, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ.
Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα άνω του 1,5 έτους τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ μια επιβράδυνση στην αύξηση των μισθών υποδήλωσε μια αργή επιτάχυνση για τον πληθωρισμό, σε μια ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε ενδεχομένως να απέχει από μια υπερβολικά επιθετική προσέγγιση ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 313.000 τον Φεβρουάριο σε σχέση τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2016.
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 4 σεντς ή 0,1%, στα 26,75 δολ., έναντι αύξησης 0,3% του Ιανουαρίου, με την ετήσια αύξηση να διαμορφώνεται στο 2,6% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο χαμηλό 17 ετών του 4,1%.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για 200.000 νέες θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας στο 4,0% και μέση αύξηση των μισθών κατά 0,2%.
Ωστόσο, δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Βοστώνης, Eric Rosengren, άσκησαν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας εμφανίστηκε ανοιχτός σε περισσότερες από 3 αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «για να διατηρήσουμε την οικονομία σε μια βιώσιμη πορεία (…) θα ήταν σκόπιμο να αποσύρουμε τα μέτρα διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής με έναν τακτικό αλλά σταδιακό ρυθμό - και ίσως λίγο πιο γρήγορα από τις τρεις αυξήσεις που προβλέπονται για το τρέχον έτος».
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,2% ή 2,30 δολ., στα 1.324 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν οριακά έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,23 δολ.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε οριακά κέρδη, μόλις 60 σεντς.
Εν τω μεταξύ, ψύχραιμα αντέδρασαν οι επενδυτές στην επιβολή των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Εξάλλου, τις ανησυχίες σχετικά με έναν εμπορικό πόλεμο αντιστάθμισε η αισιοδοξία που πυροδότησε η είδηση της επικείμενης συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, τον Μάιο του 2018.

Η εβδομαδιαία επίδοση του χρυσού:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης