Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι τουρκικές δυνάμεις μπορεί να εισέλθουν «ανά πάσα στιγμή» στο Afrin και στη συνέχεια θα σαρώσουν τη βόρεια Συρία

Erdogan: Οι τουρκικές δυνάμεις μπορεί να εισέλθουν «ανά πάσα στιγμή» στο Afrin και στη συνέχεια θα σαρώσουν τη βόρεια Συρία
Οι τουρκικές δυνάμεις μπορεί να εισέλθουν «ανά πάσα στιγμή» στο Afrin και στη συνέχεια θα σαρώσουν τη βόρεια Συρία
«Ανά πάσα στιγμή» μπορεί να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης οι τουρκικές δυνάμεις που πολιορκούν το Αφρίν στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα (9/3) ο τούρκος πρόεδρος T. Erdogan, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν μετά τις επιχειρήσεις στο Afrin και το Banbij για να σαρώσουν τους κούρδους μαχητές της Συρίας απ' όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, η Τουρκία εξαπέλυσε τον Ιανουάριο επιχείρηση στην περιοχή του Afrin στη βορειοδυτική Συρία και έχει απειλήσει να συνεχίσει προς ανατολάς προς τη Banbij, όπου σταθμεύουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, μια κίνηση που μπορεί να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με αμερικανικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα γύρω από τη Banbij.
Χθες (8/3) Πέμπτη οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους είχαν καταλάβει την πόλη Jenderes, όπως είχαν μεταδώσει κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ελέγχουν έτσι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή του Afrin.
Ο Erdogan έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης