Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2018

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2018
Τα αποτελέσματα για τη βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία για τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/3) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee, γεγονός που οφείλεαι κυρίως στην πτώση της παραγωγής στους κλάδους ενέργειας και μεταποίησης.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο σχετικός δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με την αξιοσημείωτη ανάπτυξη που σημείωσε η γαλλική οικονομία το 2017, γεγονός που οδήγησε τους οικονομολόγους να αναθεωρήσουν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για το 2018.
Σύμφωνα με τον Insee, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε κατά -1,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση στον κλάδο παραγωγής ενέργειας και νερού, και συγκεκριμένα στο -6,7%.
Παράλληλα, πτώση σημειώθηκε και στην παραγωγή ενδυμάτων, χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καουτσούκ και μετάλλων.
Ωστόσο, η Insee ανέφερε ότι η παραγωγή στον τομέα εξοπλισμού ενισχήθηκε κατά +1,4% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο 2018, δεχόμενη ώθηση από την παραγωγή μηχανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης