Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχίες Lagarde για αντίποινα στην απόφαση Trump για τους δασμούς και για ... εμπορικό πόλεμο

tags :
Ανησυχίες Lagarde για αντίποινα στην απόφαση Trump για τους δασμούς και για ... εμπορικό πόλεμο
Υπερπολύτιμο αγαθό η εμπιστοσύνη, μπορεί να καταστραφεί εν ριπή οφθαλμού τόνισε η Lagarde
Την έντονη ανησυχία της για το τι είδους συνέπειες θα προκαλέσει η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump να επιβάλλει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία υπογράμμισε πως φοβάται αντίποινα σε αυτήν την απόφαση που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο.
«Είναι αυτή η κλιμάκωση που είναι αφ' εαυτής, επικίνδυνη εξαιτίας των συνεπειών που θα έχει για όλες αυτές τις οικονομίες και για την εμπιστοσύνη.
Η εμπιστοσύνη είναι υπερπολύτιμο αγαθό, το οποίο παίρνει καιρό να αποκτηθεί, και μπορεί να καταστραφεί εν ριπή οφθαλμού.
Αν οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο το εκλάβουν αυτό ως ένδειξη αβεβαιότητας, (ως ένδειξη) του ότι δεν ξέρεις ποτέ πού θα πάνε οι δασμοί, πόσο υψηλοί ή πόσο χαμηλοί θα είναι, σε βάρος τίνος (...), τότε θα κάνουν ένα βήμα πίσω και δεν θα επενδύσουν, θα περιμένουν, και οι συνέπειες που θα έχει αυτό για την εμπιστοσύνη μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές» υποστήριξε η Lagarde σε εκδήλωση που οργάνωσε η εφημερίδα The Washington Post λίγο μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα (25%) και στο εισαγόμενο αλουμίνιο (10%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης