Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα
Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε η Φώφη Γεννηματά
Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση τους στη διερεύνηση των υποθέσεων στον χώρο του φαρμάκου, άσκησε σήμερα (8/3/2018) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για Προανακριτική Επιτροπή.
Η κ. Γεννηματά διευκρίνισε ότι το κόμμα της θα στηρίξει μόνο το πρώτο σκέλος της πρότασης της ΝΔ, που βασίζεται σε καταγγελίες τριών βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ κατά των υπουργών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το 2015 και μετά.
«Η καταγγελία μας ήταν επώνυμη», τόνισε η κ. Γεννηματά και κατηγόρησε στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό ότι με τις αποφάσεις τους ευνόησαν τις φαρμακοβιομηχανίες.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θέλει διαφάνεια α λα καρτ», συνέχισε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ., κατηγορώντας, παράλληλα, τη ΝΔ ότι έχει «επιλεκτική μνήμη».
«Βιώνουμε κλίμα σκανδαλολογίας με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και η ΝΔ έχει παγιδευτεί στη λογική της ρεβάνς», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.
Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους με στημένες κατηγορίες, επιλεκτικές διώξεις και συκοφαντίες.
«Εμείς με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αναζητά την πολιτική σωτηρία μέσα από πόλωση και διχασμό.
Αναφερθείσα στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα.
«Με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών αμφισβητούν την εθνική μας αξιοπρέπεια», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Τουρκία να χρησιμοποιεί το περιστατικό ως μέσο πίεσης.
«Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει να ακουστούν αλήθειες.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το φθηνό πολιτικό θέατρο.
Η εκμετάλλευση των θεσμικών διαδικασιών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε η κ. Γεννηματά.
«Οκτώ χρόνια βυθισμένη στην οικονομική και πολιτική κρίση, αυτή η χώρα αξίζει καλύτερα», υπογράμμισε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.
«Τι φοβάστε και δεν υπερψηφίζετε την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας;
Γιατί αρνείστε να εξετάσουμε τι έγινε στην Ελλάδα από το 2001 ως σήμερα;
Ποιους και τι προσπαθείτε να καλύψετε;», συνέχισε, τονίζοντας ότι «προτείνουμε και προκαλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να προχωρήσουν σε ελέγχους από ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές».
«Όσες επιλεκτικές διώξεις κι αν μεθοδεύσετε, όσες φορές κι αν κλείσετε τα μάτια προκλητικά, απροσχημάτιστα, στις δικές σας πράξεις και παραλείψεις, δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες σας», τόνισε η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.
«Καλούμε ξανά, προκαλούμε, τα λοιπά κόμματα και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να στηρίξουν τη δική μας πρωτοβουλία για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη διερεύνηση της διαχρονικής πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και σήμερα, στο χώρο του φαρμάκου», συνέχισε η κ. Γεννηματά.
«Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει.
Ας μιλήσουμε για όλους και για όλα», τόνισε.
«Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω το χθες, να προχωρήσουμε μπροστά», κατέληξε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης