Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς σε FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία στην Ελλάδα - Επιτίθεται στο κράτος δικαίου

Σαμαράς σε FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία στην Ελλάδα - Επιτίθεται στο κράτος δικαίου
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στους Financial Times επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση της Novartis
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στους Financial Times.
«Τους τελευταίους μήνες, Ελλάδα δεν φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα.
Καθώς η χώρα προετοιμάζεται για να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, η οικονομία αναπτύσσεται ξανά και τα διεθνή προβλήματα έχουν περιοριστεί, αν και το ποσοστό της ανάπτυξης παραμένει αναιμικό και το χαμηλότερο στην Ευρώπη» επισημαίνει στο άρθρο του.
Ωστόσο, όπως τονίζει, η πολιτική έχει να πει μια πιο σκοτεινή ιστορία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε ένα πρωτοφανή πόλεμο στους ανεξάρτητους θεσμούς και στο κράτος δικαίου.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εξουσία του κόμματος τον Ιανουάριο του 2015 αφού προχώρησε σε μια εκστρατείας κατά της κυβέρνησης που ηγούμουν, ένας συνασπισμός μεταξύ της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας και της σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αγνόησε το γεγονός ότι κατορθώσαμε να ανακάμψουμε την οικονομία και -μεταξύ άλλων επιτυχιών- θέσαμε υπό έλεγχο τις κυβερνητικές δαπάνες.
Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να αρνήθηκε να ψηφίσει τους νόμους που αποσκοπούσαν στην εξάλειψη της αιμορραγίας των δημόσιων κονδυλίων» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός αφού τονίζει ότι επί θητείας του η Ελλάδα βελτιώθηκε όσον αφορά στην πάταξη της διαφθοράς, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «πληρώνει» τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων τριών ετών, κάνει ειδική αναφορά στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων όπου η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί ενώ η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.
«Ένας απελπισμένος κ. Τσίπρας αποφάσισε, ως έσχατη λύση, να προσπαθήσει να εξαλείψει τους αντιπάλους του.
Ένα πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ελλάδας και ένας θαυμαστής του Fidel Castro και του Hugo Chávez, ο πρωθυπουργός επεδίωξε να μετατρέψει μια υπόθεση -στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis- από ένα διεθνές σκάνδαλο στον τομέα της υγείας σε ευκαιρία για πολιτική λασπολογία» γράφει ο κ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αβάσιμων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες.
«Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους.
Προφανώς δεν νοιάζονται ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία» γράφει ο ίδιος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης