Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurtulmus (υπ. Τουρισμού Τουρκίας): Αναμφισβήτητα είμαστε ασφαλής χώρα - Περιμένουμε 38 εκατ. τουρίστες το 2018

Kurtulmus (υπ. Τουρισμού Τουρκίας): Αναμφισβήτητα είμαστε ασφαλής χώρα - Περιμένουμε 38 εκατ. τουρίστες το 2018
Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, Numan Kurtulmus, «βλέπει» ανάκαμψη του τουρισμού
Ανάκαμψη του τουρισμού βλέπει ο αρμόδιος υπουργός της Τουρκίας, Numan Kurtulmus, ο οποίος σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, μιλάει και για τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας.
Ειδικότερα, στην ερώτηση εάν η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα ο Τούρκος υπουργός απαντά: «Αναμφισβήτητα! Εδώ και ένα χρόνο δεν έγινε καμία τρομοκρατική επίθεση».
Ωστόσο παραδέχεται ότι εξαιτίας διαφόρων πολιτικών προβλημάτων οι τουρίστες απέφυγαν την Τουρκία το τελευταίο διάστημα και συμπληρώνει: «Ανακάμψαμε όμως γρήγορα.
Και φέτος περιμένουμε 38 εκατομμύρια τουρίστες, από αυτούς πέντε εκατομμύρια Γερμανούς».
Εξηγεί πως «ο τουρισμός είναι ένας στρατηγικός τομέας για εμάς.
Περιμένουμε μέχρι το 2023, 50 εκατομμύρια τουρίστες και 50 δισ. δολ. τζίρο».
Εξάλλου, στη διατύπωση της εφημερίδας ότι οι γερμανοτουρκικές διαφορές δεν έχουν επιλυθεί και ότι οι οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρές, ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού παρατηρεί: «Οι τουρίστες δεν ακούνε προφανώς τους πολιτικούς.
Οι κρατήσεις που έχουν γίνει νωρίς είναι διπλάσιες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο».
Η συζήτηση περιστρέφεται και γύρω από πολιτικά θέματα και στην επισήμανση ότι πάνω από 100 δημοσιογράφοι βρίσκονται στις φυλακές και εάν πρόθεση της Τουρκίας είναι να φιμώσει τους επικριτές της, ο Kurtulmus λέει: «Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας.
Τα άτομα αυτά δεν βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας της δημοσιογραφικής τους δουλειάς αλλά εξαιτίας κατηγοριών για τρομοκρατία».
Τέλος, αναφερόμενος στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που είναι τεταμένες λόγω του γεγονός ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν την κουρδική οργάνωση PYD στη Συρία, ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού απαντά πως «αμερικανική κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες» ενώ τέλος για τους πολιτικούς στόχους της Τουρκίας στη Συρία απαντά πως «εργαζόμαστε για μια δημοκρατική Συρία.
Όλοι θα πρέπει να συμμετάσχουν. Αμερικανοί, Ρώσοι και εμείς, δεν μπορούμε ωστόσο να αποφασίσουμε τι θα γίνει παραπέρα στη Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης