Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά - Είσοδος ειδικού διαχειριστή

Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά - Είσοδος ειδικού διαχειριστή
O ειδικός διαχειριστής θα μοιράσει σε δύο μέρη το ναυπηγείο, εμπορικό και στρατιωτικό, και θα προχωρήσει στην εκτίμηση των assets, σε ένα διάστημα 12 μηνών
Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομίας το Πρωτοδικείο της Αθήνας ενέκρινε την είσοδο ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Όπως σχολίαζουν στελέχη του υπουργείου, αν και απαιτήθηκαν τρεις μήνες για να εκδοθεί η απόφαση, το υπουργείο Οικονομίας και ειδικότερα ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας κέρδισαν μία στρατηγικής σημασίας νίκη προκειμένου να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα για τη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα της Ανατολικής Μεσογείου.
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει παλιότερα ο κ. Πιτσιόρλας, ο ειδικός διαχειριστής θα μοιράσει σε δύο μέρη το ναυπηγείο, εμπορικό και στρατιωτικό, και θα προχωρήσει στην εκτίμηση των assets, σε ένα διάστημα 12 μηνών προκειμένου να βγάλει σε διεθνή διαγωνισμό το ναυπηγείο και να βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Σημειώνεται ότι για την πέμπτη δεξαμενή του ναυπηγείου έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον η κινεζική Cosco, ενώ για το στρατιωτικό κομμάτι ο νέος επενδυτής θα πρέπει να προέρχεται από δυτική χώρα - μέλος τους ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης