Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% το α' τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% το α' τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας, η βιομηχανικής παραγωγή της χώρας συνέχισε να αυξάνεται τον Φεβρουάριο του 2018
Η γαλλική οικονομία θα συνεχίσει να επεκτείνεται το πρώτο τρίμηνο του 2018, αν και με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την έρευνα της Τράπεζας της Γαλλίας, η οποία επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις της τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα επιχειρηματικής δραστηριότητας που πραγματοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας τον προηγούμενο μήνα.
Η Γαλλία βρίσκεται στη μέση μίας οικονομικής επέκτασης, η οποία τροφοδοτείται από τις ισχυρές επιχειρηματικές επενδύσεις, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, το τελευταίο τρίμηνο του 2017.
Η έρευνα της Τράπεζας της Γαλλίας έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας συνέχισε να αυξάνεται τον Φεβρουάριο του 2018, με τις επιχειρήσεις να αναμένουν περαιτέρω άνοδο κατά τον τρέχον μήνα.
Σε ότι αφορά τον κλάδο των υπηρεσιών, οι γαλλικές επιχειρήσεις αναμένουν σημαντική αύξηση τον Μάρτιο του 2018, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, ενώ για τον ίδιο λόγο αναμένεται να σημειωθεί ραγδαία ανάκαμψη και στον κατασκευαστικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης