Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,6% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.327,60 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,6% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.327,60 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,6% έκλεισε ο χρυσός, με τους επενδυτές να αναμένουν την «Beige Book» της Fed
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (6/3/2018) ο χρυσός, με τους επενδυτές να αναμένουν την «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος διοικητής της Fed, Jerome Powell, άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να προβεί σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018, αντί των τριών που έχει προεξοφλήσει ήδη η αγορά.
Ο επικεφαλής της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, τόνισε χθες πως οι τρεις αυξήσεις των επιτοκίων παραμένουν το βασικό σενάριο για το 2018.
Παράλληλα, με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επενδυτές και ορισμένα μεικτά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό κλάδο των ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2018.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ADP Research Institute, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 235.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για 195.000.
Ωστόσο, η αύξηση ήταν μικρότερη σε σχέση με εκείνη του Ιανουαρίου, όταν, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, δημιουργήθηκαν 244.000 θέσεις εργασίας, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 234.000.
Την ίδια ώρα, αύξηση 5% κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2018, ανερχόμενο μάλιστα σε υψηλό δέκα σχεδόν ετών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινά (7/3/2018) στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 56,60 δισ. δολ. τον Ιανουάριο, από 53,9 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν έλλειμμα 55,2 δισ. δολ.
Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα ήταν κατά 16% υψηλότερο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησαν οι φόβοι για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, που επανέφερε στο προσκήνιο η παραίτηση του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του αμερικανού προέδρου Donald Trump, Gary Cohn.
Η είδηση της παραίτησης του Cohn, ο οποίος ήταν σημαντικός υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου, προκάλεσε ανησυχίες ότι ο Trump θα προχωρήσει κανονικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο με τους εταίρους των ΗΠΑ.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,6% ή 7,60 δολ., στα 1.327,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν οριακά έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,24 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 105,9 γιεν.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στα στοιχεία για την απασχόληση που αναμένεται να δημοσιεύσει το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή (9/3).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης