Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν έως και 150.000 θέσεις εργασίας λόγω ενός εμπορικού πολέμου

Moody’s: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν έως και 150.000 θέσεις εργασίας λόγω ενός εμπορικού πολέμου
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χάσουν έως και 150.000 θέσεις εργασίας εάν οι εμπορικοί τους εταίροι αντιδράσουν στους δασμούς, προειδοποίησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χάσουν έως και 150.000 θέσεις εργασίας εάν οι εμπορικοί τους εταίροι αντιδράσουν με μια «αναλογική απάντηση» στους δασμούς που πρότεινε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump για τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, όπως προειδοποίησε σήμερα (7/3/2018) ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics, Mark Zandi.
«Εάν αυτοί οι εμπορικοί εταίροι απέφευγαν να απαντήσουν, οι πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, κυρίως στον τομέα της μεταποίησης, θα ήταν λιγότερες, στην περιοχή των 50.000 - 60.000.
Αυτές οι απολύσεις θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από τις προβλεπόμενες 10.000 - 15.000 προσλήψεις από εγχώριους παραγωγούς χάλυβα και αλουμινίου», δήλωσε ο Zandi.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ADP για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ο Zandi πρόσθεσε ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να «διαβρώσουν την ανταγωνιστικότητα» πολλών μεταποιητικών εταιρειών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων αεροδιαστημικής, μεταφορών και βαρέων μηχανημάτων.
Ο οικονομολόγος της Moody's τόνισε ακόμη ότι οι προτεινόμενοι δασμοί θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης