Πολιτική

Νόμος και τάξη στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα για να αντιστραφεί το κλίμα

Νόμος και τάξη στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα για να αντιστραφεί το κλίμα
Η εν γένει πολιτική της κυβέρνησης ακόμη και γι αυτά τα θέματα έχει ταξικό πρόσημο
Καθώς η εγκληματικότητα και τα θέματα ασφάλειας των πολιτών είναι στις πρώτες θέσεις της αξιολόγησης των προβλημάτων σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το κυβερνητικό επιτελείο τα ενέταξε στην ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η συστηματική δουλειά της αξιωματικής αντιπολίτευσης - που έχει σχεδόν στην ημερήσια διάταξη την κριτική κατά της κυβέρνησης στα θέματα νόμου και τάξης, προκαλεί πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση η οποία καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές, κλείνει ανοικτές πληγές.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Φυλής και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
Mάλιστα με την μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης από το Αιγάλεω στον Δήμο Φυλής, στην οποία αντέδρασαν έντονα το προηγούμενο διάστημα οι ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων, θέλησε να σηματοδοτήσει την έμφαση στην αστυνόμευση των πιο υποβαθμισμένων περιοχών.
Ενδεικτική είναι η αποστροφή από την ομιλία του: «Η ασφάλεια είναι δικαίωμα που αφορά ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες.
Όχι μόνο όσους κατοίκους σε προνομιακές περιοχές.
 Όχι μόνο όσους έχουν υψηλά εισοδήματα».
Η εν γένει πολιτική της κυβέρνησης ακόμη και γι αυτά τα θέματα έχει ταξικό πρόσημο.
Γι αυτό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στις συνεντεύξεις του τονίζει ότι κάνει προσπάθεια να μειώσει τις συνοδείες πολιτικών ακόμη και δημοσιογράφων –μιλάει μάλιστα για συγκεκριμένο πρόσωπο που είχε οκτώ αστυνομικούς συνοδεία-, και να ενισχύσει τις υπηρεσίες αστυνόμευσης. Πάντως η ρητορική της κυβέρνησης έχει προσαρμοστεί καθώς στοχεύει και σε ένα πιο συντηρητικό κοινό: «Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την τήρηση του νόμου και τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης», είναι μία χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της Υποδιεύθυνσης.
Φυσικά συνδέει την αυξημένη αστυνόμευση με μέτρα κοινωνικής ενίσχυσης των τσιγγάνων και δεν έχασε ευκαιρία να επιτεθεί για ρατσισμό στη ΝΔ με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή της Θανάση Δαβάκη. «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν ένα τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας».
Όπως έλεγε και κομματικό στέλεχος «μπορεί ο κ. Δαβάκης να μην θέλει τις ψήφους των Ρομά, ή όπως είπε και ο κ. Γιακουμάτος να ασχολούνται με άλλα πράγματα, εάν όμως αποφασίσουν να πάνε στην κάλπη είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος».
Στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής για τη ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη μείωση των απωλειών στο προσεχές διάστημα στους δρόμους της Αθήνας θα βγουν 200 με 300 αστυνομικούς, ενώ ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι εκτός από τους δικικλυστές της ΔΙΑΣ υπάρχει σχέδιο για ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές και των πεζών περιπολιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης