Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Δεν υπάρχει λόγος οι επενδυτές να κρύβουν τα χρήματά τους κάτω από το στρώμα

tags :
Barclays: Δεν υπάρχει λόγος οι επενδυτές να κρύβουν τα χρήματά τους κάτω από το στρώμα
"Στο μέλλον, είναι ευχάριστο να αντιλαμβάνεται κανείς ότι όσο λιγότερο πρέπει να ανησυχεί για την κατεύθυνση της επόμενης ύφεσης, τόσο περισσότερο πρέπει να τοποθετεί τα χρήματά του και να τα ξεχνά"
Δεν υπάρχει λόγος οι επενδυτές να κρύβουν τα χρήματά τους κάτω από το στρώμα, επειδή φοβούνται ότι το επόμενο sell off είναι κοντά, σύμφωνα με τον Will Hobbs, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Barclays στο Λονδίνο.
"Στο μέλλον, είναι ευχάριστο να αντιλαμβάνεται κανείς ότι όσο λιγότερο πρέπει να ανησυχεί για την κατεύθυνση της επόμενης ύφεσης, τόσο περισσότερο πρέπει να τοποθετεί τα χρήματά του και να τα ξεχνά", ανέφερε ο Hobbs σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.
"Θα μπορούσε να είναι μια μακρά και επώδυνη αναμονή για εκείνους στην αγορά, με βάση τους δείκτες που εξετάζουμε".
Οι μετοχές σε παγκόσμια κλίμακα δέχτηκαν σημαντικές αναταραχές την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να επιταχύνει τη νομισματική σύσφιγξη και ότι οι προτεινόμενοι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου του Προέδρου Donald Trump θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο.
Οι διαφορές μεταξύ των ταύρων και των αρκούδων της αγοράς γίνονται όλο και πιο εμφανείς, καθώς οι Barclays και Credit Suisse συνιστούν στους επενδυτές να επικεντρωθούν στην ισχυρή κερδοφορία και την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ενώ οι σκεπτικιστές αναφέρουν ότι οι οικονομικές προοπτικές είναι λιγότερο ελπιδοφόρες, καθώς το Trump μετατοπίζεται από τη δημοσιονομική χαλάρωση στον προστατευτισμό.
Η Barclays συστήνει στους επενδυτές να μην περιμένουν μέχρι την επόμενη ύφεση των ΗΠΑ για να επενδύσουν σε μετοχές, λέγοντας ότι παρόλο που η χώρα απέχει μόλις ένα χρόνο από τη μεγαλύτερη περίοδο μακροχρόνιας οικονομικής επέκτασης, δεν υπάρχει στατιστική σχέση μεταξύ του οικονομικού κύκλου και της ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης