Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Έχει ξεφτίσει το διαρκές αίτημα της ΝΔ για εκλογές – Επιθυμία των εταίρων η αυτόνομη έξοδος στις αγορές

Παππάς: Έχει ξεφτίσει το διαρκές αίτημα της ΝΔ για εκλογές – Επιθυμία των εταίρων η αυτόνομη έξοδος στις αγορές
Η χώρα θα αναχρηματοδοτείται με την εγγύηση αυτού του ευρωπαϊκού κουμπαρά υποστήριξε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι έχει ξεφτίσει το διαρκές αίτημα της ΝΔ για εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε ανέκδοτο τα περί «αριστερής παρένθεσης».
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Παππάς και αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο για μήτρα ενός διαρκούς σκανδάλου, για το οποίο, όπως είπε, η κοινή γνώμη έχει κατασταλάξει ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με άγαρμπους χειρισμούς, «προσπαθεί να εφεύρει σκάνδαλα για την τωρινή κυβέρνηση, με μια συνειδητή ακροδεξιά προσέγγιση».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής στήριξης της χώρας σε οικονομικό επίπεδο, ο κ. Παππάς εντόπισε πολιτικές σκοπιμότητες γύρω από αυτές τις συζητήσεις, επισημαίνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε η χώρα να έχει το ευρωπαϊκό «μαξιλάρι» που θα της επιτρέψει την ασφαλή έξοδο στις αγορές.
«Φαίνεται πλέον η επιθυμία εταίρων και θεσμών για μια αυτόνομη πορεία, όπου η χώρα θα αναχρηματοδοτείται με την εγγύηση αυτού του ευρωπαϊκού κουμπαρά.
Φυσικά προκύπτουν υποχρεώσεις από το σύμφωνο σταθερότητας που η χώρα θα πρέπει να τηρήσει» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης του Τύπου.
Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για το barcode, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ανεπτυγμένο στις κεντρικές αρτηρίες διανομής με προοπτική την πλήρη εξέλιξή του ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης του Τύπου για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, όπως η στήριξη του ταμείου των δημοσιογρα΄φων.
Όσον αφορά το ψηφιακό ραδιόφωνο, ο κ.Παππάς ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη φάση δρομολόγησης του διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου και στη συνέχεια για τους παρόχους περιεχομένου, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς θα υπάρχουν μεγάλες χωρητικότητες στο φάσμα, ενώ για τις εξελίξεις σχετικά με το MEGA είπε ότι δεν έχει λεπτομερή ενημέρωση για όσα διημείφθησαν χθες στο ΕΣΡ, ωστόσο ο νόμος είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης