Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβράδυνση για τον κλάδο υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 59,5 μονάδες ο ΡΜΙ του ISM

ΗΠΑ: Επιβράδυνση για τον κλάδο υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 59,5 μονάδες ο ΡΜΙ του ISM
Επιβράδυνση κατέγραψε τον Φεβρουάριο του 2018 ο κλάδος υπηρεσιών των ΗΠΑ, με τον ΡΜΙ του ISM να διαμορφώνεται στις 59,5 μονάδες
Επιβράδυνση κατέγραψε τον Φεβρουάριο του 2018 ο κλάδος υπηρεσιών των ΗΠΑ, αν και συνέχισε να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει εύρωστη.
Ειδικότερα, ο δείκτης ΡΜΙ για τις μη μεταποιητικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στις 59,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 59,9 τον Ιανουάριο, κοντά στο υψηλό δέκα ετών που είχε σημειώσει στο ντεμπούτο του, το 2008.
Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει επέκταση του κλάδου.
Ωστόσο, αντικρουόμενα ήταν τα στοιχεία ξεχωριστής έκθεσης της Markit για τον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών, που έδειξε επιτάχυνση της ανάπτυξης της δραστηριότητας σε υψηλό έξι μηνών για τον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της Markit για τον κλάδο υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 55,9 μονάδες τον Φεβρουάριο - το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2017 - από 53,3 μονάδες τον Ιανουάριο.


Ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε στις 55,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 53,8 τον Ιανουάριο.
Σχολιάζοντας τα δεδομένα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson, δήλωσε:
«Η άνοδος στη δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών αποτελεί ευπρόσδεκτη είδηση μετά από δύο απογοητευτικούς μήνες, ειδικά δεδομένου ότι συνοδεύεται από μια περαιτέρω ισχυρή αύξηση της παραγωγής τον Φεβρουάριο.
Μέχρι τώρα, οι δύο έρευνες PMI δείχνουν ότι η οικονομία επεκτείνεται με σταθερό ετήσιο ρυθμό 2,5% στο α’ τρίμηνο του 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης