Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το παγκόσμιο οικονομικό momentum είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών

tags :
Goldman Sachs: Το παγκόσμιο οικονομικό momentum είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών
Η Goldman Sachs τονίζει ότι είναι δύσκολο να συνεχίσει να υποστηρίζει την παγκόσμια ανάκαμψη, όταν οι μεγαλύτερες οικονομίες χαμηλώνουν ρυθμούς
Επτά από τις δέκα υποκείμενες συνιστώσες του Global Leading Indicator (GLI) της Goldman Sachs υποχώρησαν ελαφρά το Φεβρουάριο στο 3,46%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.
Αυτό δείχνει το τελευταίο σημείωμα της Goldman Sachs, η οποία «παραδέχεται» ότι το παγκόσμιο οικονομικό momentum είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.
Η πορεία του GLI (αύξηση του δείκτη κινητικότητας) μειώθηκε στο 0,234% από 0,249% τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.
Ο παγκόσμιος δείκτης - οδηγός (GLI) είναι ένας αποκλειστικός δείκτης της Goldman Sachs που προορίζεται να παρέχει ένα πρόωρο σήμα στον παγκόσμιο βιομηχανικό κύκλο σε μηνιαία βάση.



Το μόνο συστατικό στοιχείο που παρουσίασε σημαντική βελτίωση ήταν οι αρχικές παραγγελίες των ΗΠΑ, οι οποίες έπεσαν σήμερα σε χαμηλά επίπεδα 49 ​​ετών.



Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στον δείκτη αποθεμάτων / πωλήσεων της Ιαπωνίας και στο σύνολο των εμπορικών σταθμισμένων δεικτών Αυστραλίας και Καναδά, οι οποίοι και οι δύο μετριάστηκαν κατά περίπου μία τυπική απόκλιση.



Οι παγκόσμιες νέες παραγγελίες μείον τα στοιχεία για τα αποθέματα και οι εξαγωγές της Κορέας επιδεινώθηκαν επίσης, με σχετικά μικρές κινήσεις στα υπόλοιπα στοιχεία.



Η απογοήτευση για τον GLI της Goldman επιβεβαιώνει επίσης την πρόσφατη κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων του G10 σε σχέση με τις προσδοκίες ...
Μάλιστα, η Goldman Sachs τονίζει ότι είναι δύσκολο να συνεχίσει να υποστηρίζει την παγκόσμια ανάκαμψη, όταν οι μεγαλύτερες οικονομίες χαμηλώνουν ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης