Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκάλυψη: Το πόρισμα της ΤτΕ για την Πειραιώς είναι άκυρο – Εν κρυπτώ συντάσσουν νέο πόρισμα μετά το φιάσκο με τον SSM

Αποκάλυψη: Το πόρισμα της ΤτΕ για την Πειραιώς είναι άκυρο – Εν κρυπτώ συντάσσουν νέο πόρισμα μετά το φιάσκο με τον SSM
Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Πειραιώς είναι νομικά άκυρο καθώς από το 2014 όπως ρητά ορίζει η νομοθεσία και οι εποπτικοί κανόνες, ελέγχους στις συστημικές τράπεζες πραγματοποιεί, μόνο ο SSM
Ως βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας της Τράπεζας της Ελλάδος πέφτει η αποκάλυψη .... για το περιβόητο κατασκευασμένο, δόλιο και χαλκευμένο πόρισμα για τα πρώην στελέχη της τράπεζας Πειραιώς.
Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Πειραιώς είναι νομικά άκυρο καθώς από το 2014 όπως ρητά ορίζει η νομοθεσία και οι εποπτικοί κανόνες, ελέγχους στις συστημικές τράπεζες πραγματοποιεί, μόνο ο SSM o Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών.
Η ΤτΕ διεξήγαγε έρευνα χωρίς να έχει δικαιοδοσία στην τράπεζα Πειραιώς.
Θα επιχειρηματολογήσουν ορισμένοι ότι αποκλείεται η ΤτΕ να μην συνεργάστηκε με τον SSM και αποκλείεται η ΤτΕ να μην γνώριζε και τις νομικές διαστάσεις της εμπλοκής της στο πόρισμα.
Η απάντηση στο επιχείρημα αυτό δίδεται από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία εν κρυπτώ συντάσσει νέο πόρισμα για την Πειραιώς από τον Οκτώβριο του 2017 και έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Όχι το νέο πόρισμα δεν αφορά νέες υποθέσεις αλλά αποτελεί διαδικασία συγκάλυψης των παρανομιών της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία με δόλο, σκοπιμότητα και εμμονές συνέταξε ένα διάτρητο, νομικά άκυρο και από άποψης τεκμηρίων αστείο πόρισμα με στόχο να πλήξει τα παλαιά στελέχη της τράπεζας Πειραιώς.
Το ερώτημα που θέτουμε είναι η ΤτΕ γιατί ενώ ολοκλήρωσε το πόρισμα και το έστειλε στην Αρχή Ξεπλύματος….άρον…άρον αποφάσισε να συντάξει και δεύτερο πόρισμα πανομοιότυπο με το πρώτο;
Η απάντηση είναι απλή.
Όταν συνειδητοποίησαν ότι νομικά το πόρισμα είναι άκυρο, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο SSM θα τους εξέθετε καθώς μόνο ο SSM έχει δικαιοδοσία και όχι η ΤτΕ αποφάσισαν να τροποποιήσουν το πόρισμα με βασικό στόχο να το μετατρέψουν σε νομικά έγκυρο.
Νομικοί κύκλοι με πολύ καλή γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι το πόρισμα της ΤτΕ για την Πειραιώς είναι άκυρο και με ευκολία θα καταπέσει.
Αυτό ήδη το γνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και για τον λόγο αυτό εν κρυπτώ παραβιάζοντας κάθε κείμενη νομοθεσία συντάσσει πόρισμα με το οποίο επιχειρεί να κλείσει το νομικό χάσμα αρμοδιοτήτων.
Η ΤτΕ ήταν αναρμόδια να συντάξει πόρισμα και το εντυπωσιακό όλων είναι ότι κατόπιν εορτής συνειδητοποίησαν τα σαΐνια της Κεντρικής Τράπεζας ότι νομικά είναι έκθετοι και το πόρισμα τους θα καταλήξει στο κάλαθο των αχρήστων ή καλύτερα στα σκουπίδια όπου και ανήκει.
Σε αυτό το μείζον νομικό ζήτημα που αποτελεί σκάνδαλο στα νομικά χρονικά πρέπει να προστεθούν και άλλες δύο παράμετροι.
1)Ένας εκ των συντακτών του πορίσματος ο επιθεωρητής της ΤτΕ  Γιώργος Πάσχας δεν πληρώνει μετοχοδάνειο 500 χιλ ευρώ που οφείλει στην Εθνική τράπεζα και παρ΄ όλα αυτά εμφανίζεται ως ο τιμητής των νόμων.
Πως θα επιθεωρήσει την Εθνική όταν χρωστάει 500 χιλ ευρώ στην Εθνική τράπεζα;
Δεν τίθεται θέμα σύγκρουσης συμφερόντων;
2)Ο έτερος συντάκτης του πορίσματος – η ομάδα αποτελείτο από πολλά στελέχη – Σπύρος Παντελιάς ο οποίος επίσης εμφανίζεται ως κήνσορας της νομιμότητας είναι υπόδικος στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;
Ερωτούμε ο Σπύρος Παντελιάς παραμένει ακόμη κατηγορούμενος για την υπόθεση του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και εάν ναι πως εμφανίζεται θιασώτης της εφαρμογής των νόμων;
Θα πουν πολλοί ότι έχει το τεκμήριο της αθωότητας και άπαξ και ακόμη δεν έχει καταδικαστεί έχει ηθικό πλεονέκτημα.
Αυτό έχει λογική αλλά για τα στοχοποιημένα στελέχη του πορίσματος δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά το τεκμήριο της ενοχής.

Το μέλλον θα αποδείξει πως στήθηκε ένα άθλιο σχέδιο εξόντωσης τραπεζικών στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς.
Συνέταξαν ένα κατάπτυστο πόρισμα ντροπής, με χαλκευμένα στοιχεία, με συνειδητές αθλιότητες και αυτό το πόρισμα αποδεικνύεται ότι είναι νομικά άκυρο και για τον λόγο αυτό συντάσσουν νέο πόρισμα εν κρυπτώ.
Το bankingnews έχει αποδείξει στο παρελθόν με στοιχεία ότι τα 151 εκατ που ήταν η πρόβλεψη της Πειραιώς το 2016 για το πόρισμα…καταλήγουν σε μηδέν.
Η ΤτΕ το πιο σημαντικό στοιχείο στο νομικά άκυρο πόρισμα της αυτό το στοιχείο σκόπιμα το έχει αποκρύψει.
Η ιστορία θα αποδείξει πως στήθηκε, οργανώθηκε και μεθοδεύτηκε ένα άθλιο σχέδιο εξόντωσης με πρωτεργάτες την ΤτΕ και τα αναρμόδια στελέχη της.

Υποσημείωση

Με την ολοκλήρωση των κινήσεων Λογοθέτη και Libra Group ουσιαστικά παύει να υπάρχει όχι μόνο νομικά αλλά πρακτικά θέμα.... Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης