Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Δεν θα γίνει καμία εξαίρεση στην αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο - Ασήμαντα τα αντίποινα της ΕΕ

Ross (υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Δεν θα γίνει καμία εξαίρεση στην αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο - Ασήμαντα τα αντίποινα της ΕΕ
Ξέρω ότι o Trump είχε συνομιλίες με ορισμένους σημαντικούς παγκόσμιους ηγέτες, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου σε συνέντευξή του στο ABC
Η αύξηση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο θα αφορά όλες τις χώρες, χωρίς καμία εξαίρεση και αυτό το έχει καταστήσει σαφές ο Donald Trump στους ηγέτες ανά τον κόσμο, ξεκαθάρισε σήμερα (4/3/2018) ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ  Wilbur Ross.
«Ξέρω ότι είχε συνομιλίες με ορισμένους σημαντικούς ηγέτες», ανέφερε ο Ross σε συνέντευξή του στο ABC.
«Η απόφαση είναι προφανώς δική του, αλλά σίγουρα πρόκειται για μία μεγάλη αντιπαράθεση. Δεν τον άκουσα να περιγράφει συγκεκριμένες εξαιρέσεις ακόμα », δήλωσε ο Ross.
Την Πέμπτη (1/3/2018), ο Trump εξήγγειλε την επιβολή δασμών 25%  σε εισαγόμενο χάλυβα και 10% σε αλουμίνιο με στόχο την προστασία των εγχώριων παραγωγών, προκαλώντας έντονη κριτική από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ και αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές.
Κατά τα άλλα ο Ross υποβάθμισε τις πιθανές επιπτώσεις των προτεινόμενων δασμών στην οικονομία των ΗΠΑ.
Σημείωσε ότι το συνολικό ποσό των δασμών που προτείνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ένα κλάσμα του 1% της οικονομίας, όπως αναφέρει το Reuters.
«Έτσι η άποψη ότι θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων και γενικότερα θα υπάρξει μία διατάραξη της οικονομίας είναι λανθασμένη», τόνισε ο Ross.
Επίσης ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ απέρριψε τις απειλές της ΕΕ για δασμούς - αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα, όπως οι μοτοσικλέτες Harley Davidson, το μπέρμπον και τα τζιν Levi ως ασήμαντες.
Το Σάββατο (3/3/2018), ο Trump απείλησε τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες με φόρο επί των εισαγωγών, αν η ΕΕ προχωρήσει σε αντίποινα.
Ο Ross υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι συζητούν ένα «αρκετά ασήμαντο ποσό δασμών»,  κάνοντας λόγο για περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό απειροελάχιστο για την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης