Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαριάς: Τώρα βλέπουμε ότι ο Barroso είναι και λομπίστας της Goldman Sachs

Μαριάς: Τώρα βλέπουμε ότι ο Barroso είναι και λομπίστας της Goldman Sachs
«Η πρόσληψη του Barroso από την Goldman Sachs προκάλεσε σάλο στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη», σύμφωνα με τον Ν. Μαριά
«Τώρα βλέπουμε ότι ο Barroso είναι και λομπίστας της Goldman Sachs παρότι υποσχέθηκε ότι δεν θα το κάνει», υπογράμμισε σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Αφορμή της παρέμβαση του κ. Μαριά  αποτέλεσε η αποκάλυψη της συνάντησης του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εm. Barroso ο οποίος εργάζεται για την Goldman Sachs με τον Επίτροπο για τη Βιομηχανία και Επιχειρηματικότητα Jyrki Katainen, η οποία αν και έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, γνωστοποιήθηκε προ ημερών μετά την επιστολή που έστειλε ο Jyrki Katainen στην οργάνωση Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Εταιριών (Corporate Europe Observatory), που παρακολουθεί τα θέματα του λόμπινγκ των πολυεθνικών στην Επιτροπή.
Ο κ. Μαριάς τόνισε ότι «η πρόσληψη του Barroso από την Goldman Sachs προκάλεσε σάλο στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη» και πρόσθεσε «τώρα βλέπουμε ότι ο Barroso είναι και λομπίστας της Goldman Sachs παρότι υποσχέθηκε ότι δεν θα το κάνει, γεγονός το οποίο προκαλεί την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και αυτό είναι το βασικό στοιχείο».
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Jyrki Katainen , ανέφερε ότι «οι απαντήσεις που δώσατε μάλλον περισσότερα ερωτήματα δημιουργήσατε παρά εξηγήσατε το τι συνέβη.
Διότι αν ήταν μια ιδιωτική συνάντηση τότε δεν είχε νόημα να καταγραφεί ως συνάντηση με την Goldman Sachs.
Αν ήταν μια συνάντηση με την Goldman Sachs θα έπρεπε να είχατε περιγράψει και να αναφερθείτε και στη συνάντηση με τον Barroso».
Ο κ. Μαριάς πρόσθεσε ότι «είναι προφανές λοιπόν ότι υπάρχει ατόπημα από τη δικιά σας πλευρά και αυτό θα πρέπει να αποκατασταθεί.
Το ότι συζητήσατε για θέματα άμυνας έτσι γενικώς και αορίστως δεν μας πείθει».
Ο κ. Μαριάς κατέληξε θέτοντας το ερώτημα για το αν  «υπάρχει ενδιαφέρον της Goldman Sachs για μετοχές επιχειρήσεων άμυνας;
Για defence stocks; Ναι ή όχι; Γνωρίζετε γι’ αυτό το θέμα;».
Πάντως, η  απάντηση της Κομισιόν είναι ότι όλα έγιναν νόμιμα.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Euronews, «o Πρόεδρος Juncker έχει εκδώσει οδηγίες για κάθε υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προφανώς πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και τους Επιτρόπους, ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Barroso ως λομπίστα, ως εκπρόσωπο ομάδων πίεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης