Δραγασάκης: Όσα σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια

Δραγασάκης: Όσα σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια
"Ό,τι μπορεί να γίνει σήμερα, δεν μπορούμε να το αφήνουμε για αύριο", τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Δραγασάκης
Δεδομένου ότι η χώρα βγαίνει τραυματισμένη από βαθιά κρίση και χρεοκοπία «όσα σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Δραγασάκης, σε άρθρο του στην «Αυγή της Κυριακής».
«Θέλουμε ταχύτερη, ισχυρότερη και δικαιότερη ανάπτυξη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός και εξηγεί ότι «επιτάχυνση σημαίνει ότι οι επενδύσεις, οι χρηματοδοτήσεις, οι αδειοδοτήσεις, οι εγκρίσεις, οι κάθε λογής αποφάσεις και διαδικασίες πρέπει να προωθηθούν πιο γρήγορα.
Ό,τι μπορεί να γίνει σήμερα, δεν μπορούμε να το αφήνουμε για αύριο».
Υπογραμμίζει δε, πως πρέπει να αξιοποιηθούν με συντονισμό και τον βέλτιστο τρόπο τα «εργαλεία» που διαθέτει η χώρα, δηλαδή τις δημόσιες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και τα νέα χρηματοδοτικά μέσα «για να συμβάλουμε στην ευρεία κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας προς μια ενιαία κατεύθυνση».
Καταλύτη για την επίτευξη αυτών των στόχων θεωρεί ο κ. Δραγασάκης τη «συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας», ενώ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα "κοινωνικοποίησης" της ανάπτυξης με τέτοιον τρόπο, ώστε «να βρεθούν η κοινωνία, οι παραγωγικές δυνάμεις και οι φορείς στο επίκεντρο της παραγωγικής διαδικασίας, των μέσων της και των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης».
Όπως αναφέρει, «μόνο εάν η κοινωνία καταστεί συμμέτοχος της αναπτυξιακής διαδικασίας η ίδια θα είναι σε θέση να καρπωθεί τα οφέλη της».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS