Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un προανήγγειλε ο Trump σε δείπνο με δημοσιογράφους

Reuters: Συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un προανήγγειλε ο Trump σε δείπνο με δημοσιογράφους
Αν τελικά πραγματοποιηθεί μία συνάντηση, θα είναι η πρώτη ανάμεσα στην κυβέρνηση Trump και την Πιονγκγιάνγκ
Σε ένα δείπνο με δημοσιογράφους, κατά το οποίο έκανε πολλά αστεία, ο Donald Trump υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν συνάντηση με τη Βόρεια Κορέα, αρκεί η Πιονγκγιάνγκ να "αποπυρηνικοποιηθεί", όπως μεταδίδει το Reuters.
"Zήτησαν και οι ίδιοι να έχουμε συνομιλίες, αλλά τους είπα ότι πρώτα θα πρέπει να "αποπυρηνικοποιηθείτε", θα έχουμε κάποια συνάντηση και θα δούμε αν βγει κάτι θετικό από αυτήν" ανέφερε ο Αμερικάνος πρόεδρος, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αστειευόταν ή, αν έχουν προγραμματιστεί επίσημες συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.
"Δεν αποκλείω και απευθείας συνομιλίες με τον Kim Jong Un" συμπλήρωσε ο Trump, προσθέτοντας με χιούμορ σχετικά με το ποιος κινδυνεύει από τη συνάντηση με έναν τρελό, ότι μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχει ο Βορειοκορεάτης και όχι ο ίδιος.
Αν τελικά πραγματοποιηθεί μία συνάντηση, θα είναι η πρώτη ανάμεσα στην κυβέρνηση Trump και την Πιονγκγιάνγκ.
Τα σχόλια του Trump έγιναν λίγο πριν την ανακοίνωση της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης για την επίσκεψη αξιωματούχων της στη Βόρεια Κορέα αύριο Δευτέρα 5/3.
Μετά τη διήμερη επίσκεψη, οι Νοτιοκορεάτες διπλωμάτες θα ενημερώσουν τους Αμερικάνους αξιωματούχους, σχετικά με τις συνομιλίες τους στην Πιονγκγιάνγκ.
Τον περασμένο μήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence είχε προγραμματίσει συνάντηση με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο περιθώριο των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα, αλλά οι Βορειοκορεάτες την ακύρωσαν, όταν ο Pence έκανε λόγο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Πιονγκγιάνγκ και ανακοίνωσε σχέδια για νέες κυρώσεις.
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει κάνει, εξάλλου, κάποια βαλλιστική δοκιμή από τον Νοέμβριο του 2017, όταν είχε εκτοξεύσει έναν διηπειρωτικό πύραυλο, ικανό να πλήξει τις ΗΠΑ.
Τα σχόλια του Trump έγιναν στο τέλος του πρώτου του επίσημου δείπνου με δημοσιογράφους.
Είθισται σε αυτά τα δείπνα οι Αμερικάνοι πρόεδροι να κάνουν αστεία και όχι να αποκαλύπτουν νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης